Martinez solgt til Aston Villa

Av: Joakim Rødven 16.09.20

Arsenals førstekeeper i sesonginnspurten i vår blir konkurrent til norske Ørjan Nyland.

Etter hele 10 år i klubben er det klart at Emi Martinez skal ikle seg en annen drakt fra høsten av. Argentineren har nemlig signert en kontrakt med Aston Villa.

28-åringen har i flere år vært både tredje- og andrekeeper, som har inkludert flere utlånsopphold, før han til slutt måtte trå til som vikar for Bernd Leno da han ble skadet i innspurten forrige sesong.

Martinez spilte derfor også FA Cupen mot Chelsea, som ble hans første finale mellom stolpene for Arsenal - og fulgte opp med en ny triumf i FA Community Shield mot Liverpool i slutten av august.

I løpet av sine 10 år i Arsenal ble det bare 39 opptredener for førstelaget. Han tilbrakte også opphold hos Oxford United, Sheffield Wednesday, Rotherham United, Wolves, Getafe og Reading.

Martinez ble etter vårsesongen en reell konkurrent til Leno om førstekeeperplassen, men nå er altså hans kapittel i Arsenal over. Sisteskansen valgte å avslutte med å si følgende ord til Arsenal-fansen:

- Tusen takk for alle årene med støtte. Jeg takker gud for at jeg har fått muligheten de siste månedene til å vise Arsenal-fansen hva jeg kan tilby og hvordan jeg gikk på så mange utlån. Intensjonen var alltid å komme tilbake og vinne supporterne pokaler og gi dem sølvtøy. Endelig gjorde jeg det og jeg er stoltere enn noen gang. 

- Arsenal-familien gjorde meg til en keeper. Ikke bare klubben, ikke bare keepertrenerne, men også fansen som støttet meg og gav meg selvtillit til å prestere. Jeg ønsker dere alle lykke til og håper dere vinner mange trofeer. Takk for alt!