Pangstart for damelaget

Av: Joakim Rødven 06.09.20

Arsenal blåste Reading av banen i seriepremieren.

Søndag startet FA Womens Super League (FAWSL), hvor Arsenal tok imot Reading på Meadon Park.

Og med et sterkt ønske å slå tilbake etter en skuffende exit i Champions League tidligere denne sommeren tok det ikke lang tid før Arsenal satte i gang målshowet i London.

Allerede i det 15. spilleminuttet sendte Kim Little Arsenl i ledelsen med en nydelig volley i det lengste hjørnet. Tilrettelegger var Leah Williamson.

Superspissen Vivianne Miedema doblet ledelsen et kvarter seinere og sikret seg dermed sitt første, av forhåpentligvis mange, mål denne sesongen.

Jim Roord banket inn en tredje scoring like før pause, som bare var det første av tre scoringer denne kvelden for nederlenderen. For Roord la på til 4-0 midtveis i den andre omgangen før Miedema nok en gang tegnet seg på scoringslisten.

Etter et nydelig lagspill fikk Roord avslutte skåringsballet for Arsenal og dermed også noterte seg for sesongens første hat-trick.

Ex-Arsenal-spiller Danielle Carter gav Reading en trøstescoring helt på tampen, men det ble bare av akademisk betydning. For Arsenal sparket igang sesongen med en svært overbevisende seier 6-1.

Det betyr at Arsenal nå får ligge på topp etter første serierunde, med best målforskjell.

Nå venter en ny, tøff utfordring med London-derbyt mot West Ham 12. september.