Perfekt start på sesongen

Av: Joakim Rødven 12.09.20

Komfortabel seier og smultring da Arsenal startet med tre poeng på Craven Cottage.

Det har vært en veldig annerledes start på årets sesong denne høsten, men en kort sommerpause ser ikke ut til å ha nevneverdig negativ effekt på Arsenal.

Mikel Arteta, som før helgen ble "forfremmet" til manager, valgte å inkludere to debutanter i startoppstillingen i tillegg til at Mo Elneny fikk tillit etter å ha returnert fra et låneopphold i tyrkisk fotball.

Gabriel gikk derfor inn i midtforsvaret i stedenfor David Luiz, mens landsmann Willian kompletterte angrepstrioen med Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette.

Sistnevnte skulle få æren av å sette inn årets første scoring i Premier League - og det bare etter noen 8-9 minutter.

Etter klabb og babb inne i Fulhams 16-meter havnet ballen hos Willian. Brasilianeren fikk ikke overlistet keeper Marek Rodak, men på returen fikk Lacazette tuppet inn 1-0 for The Gunners.

Ledelsen stod seg også til pause, noe som er helt greit etter de første 45 minuttene av årets sesong.

Det skulle heller ikke ta lang tid før kampens andre scoring ble et faktum. På et hjørnespark, slått av Willian, raget nykommer Gabriel høyest og stanget inn 2-0 for sin nye klubb. Robust stopperscoring!

Willian var langt fra ferdig med å bidra for sin tidligere erkerival, for drøyt halvveis i den 2. omgangen slo han en strøken crossball til kaptein Aubameyang som fikk fosse fremover på venstresiden.

Spissen la ballen flott til rette, siktet mot det lengste hjørnet og skrudde ballen inn på klassisk Auba/Henry-vis. Magisk!

3-0 før timen var spilt og Arsenal seilte mot en trygg og komfortabel seier i serieåpningen.

Flere scoringer ble det ikke denne lørdags ettermiddagen. Mikel Arteta kunne derfor nyte tre svært deilige poeng i sin første kamp som manager for Arsenal - og en midlertidig tabelltopp før resten av runden spilles.

En meget god start på sesongen 2020/21 for Arsenal, som for anledningen ikledde seg sine brå tredjedrakter.