Rotet bort seier mot Slavia Praha

Av: Joakim Rødven 10.04.21

På overtid raknet det for Arsenal da tsjekkerne fikk med seg et viktig bortemål.

Til tross et hjemmetap mot Olympiakos i forrige runde gikk Arsenal videre i Europa League sammenlagt. Da Slavia Praha kom opp av hatten i kvartfinalen var det mange Arsenal-fans som jublet.

Stemningen var en helt annen da lagene møttes i første oppgjør på Emirates stadium.

Arsenals største mulighet i 1. omgang kom så sent som i det 39. spilleminuttet da Rob Holding fikk headet et innlegg mot mål. Keeper Ondrej Kolar fikk strakt seg så lang han var og fistet ballen over mål.

Et ellers godt strukturert Slavia Praha ga Arsenal en gavepakke da de sprakk fullstendig bakover like etter at timen var passert.

Alexandre Lacazette, foretrukket fremfor kaptein Pierre-Emerick Aubameyang for kvelden, snappet ballen fra Oscar Dorley og fikk en hel banehalvdel å løpe på. 

Alene med med Kolar skulle franskmannen bare plassere ballen sikkert i nota, men fra drøyt 15 meters hold skrudde spissen ballen helt opp i krysstanga - og ut.

En fortvilet spydspiss måtte innse at han hadde kastet bort en eventyrlig mulighet.

Frustrasjonen fortsatte å spre seg i Arsenals rekker før det omsider skulle lykkes med mindre enn fem minutter igjen å spille i London.

Et godt gjennomspill fra innbytter Aubameyang gjorde at en annen innbytter, Nicolas Pepe, smatt seg forbi på høyresiden.

Ivorianeren fikk akkurat pirket ballen over keeper, og i en fin bue humpet ballen inn i det lengste hjørnet.

Derfra og ut var det bare å tette igjen bakover. Det skulle vise seg å være enklere sagt enn gjort.

Inne i overtiden fikk gjestene først en glimrende mulighet til å sette inn 1-1, men via sin nærmeste stolpe fikk Bernd Leno slått ballen unna.

På den påfølgende corneren var Arsenal derimot ikke like heldig. Dårlig markering på bakerste stolpe gjorde at Tomas Holes fikk stanget inn 1-1, til Arsenals store forundring.

Lagene var derfor like langt, men på grunn av bortemålsregelen er nå Slavia Praha i førersetet når lagene møtest igjen i Tsjekkia om en ukes tid.

Det betyr at Arsenal MÅ score på Sinobo Stadium skal de ta seg videre til semifinalerunden.

En skuffende oppvisning totalt sett av Arsenal, som ikkje har vunnet på sine fire påfølgende kamper etter seieren i Nord-London-derbyet mot Tottenham 14. mars. 

Arsenal 1

Pepe (86)

Slavia Praha 1

Holes (90)