Trekker seg fra Super League

Av: Joakim Rødven 21.04.21

Arsenal og flere andre klubber har trukket seg fra den kontroversielle Super League som ble lansert denne uken.

Mens Chelsea og Manchester City var først ute til å trekke seg fra Super League, fulgte de fire andre engelske lagene (Arsenal, Manchester United, Tottenham og Liverpool) etter onsdag kveld. 

I en pressemelding på sin egen hjemmeside bekrefter Arsenal at de har valgt å trekke sin deltagelse i den foreslåtte Super League, der 12 storklubber i Europa signerte en avtale om å lage en ny midtuketurnering. 

Dette står i pressemeldingen:

"De siste dagene har vist oss nok en gang den dybden av følelser våre supportere rundt om i verden har for både denne klubben og for sporten vi alle elsker.

Dette trengte vi ingen påminnelse på, men reaksjonene fra supporterne de siste dagene har gitt oss tid til å reflektere og tenke dette gjennom.

Det var aldri vår intensjon å skape uro, men når vi fikk invitasjon til å delta i Super League, vel vitende om at det ikke var noen garantier, ønsket vi å ikke bli etterlatt. Dette for å beskytte Arsenal og klubbens fremtid. 

Som et resultat av å lytte til dere og den verdensvide fotballfamilien, trekker vi oss fra den foreslåtte Super League. Vi gjorde en feil og vi beklager dette.

Vi vet at det vil ta tid til å gjenvinne deres tillit til hva vi prøver å oppnå i Arsenal. La oss likevel få være helt klare på at avgjørelsen om å være en del av Super League var motivert av vårt ønske om å beskytte Arsenal, klubben dere elsker, og for å støtte sporten dere elsker, gjennom større solidaritet og økonomisk stabilitet. 

Stabilitet er essensielt for denne sporten for å utvikle seg og vi vil fortsette å strebe etter å sikre sikkerheten sporten trenger for å utvikle seg.

Systemet må fikses. Vi må jobbe sammen og finne løsninger for å beskytte fremtiden av denne sporten og bruke makten i sporten til å få oss til å stå på tå hev.

Vi vet at dette har vært veldig ubehagelig på tampen av det som har vært et veldig vanskelig år for oss alle.

Målet vårt er å alltid ta de rette beslutningene for denne fantastiske fotballklubben, for å beskytte den i fremtiden og dra oss fremover. Vi tok ikke den rette avgjørelsen denne gangen, og aksepterer dette fullt ut.

Vi har hørt på dere.

The Arsenal Board"