Ødegaard tilbake i Arsenal

Av: Joakim Rødven 20.08.21

Nordmannen har signert langtidskontrakt med The Gunners.

Det var lenge ventet at Martin Ødegaard skulle returnere til Real Madrid og kjempe om en plass i Carlo Ancelottis lag denne sesongen.

Men nå er nordmannen tilbake i Arsenal, hvor han var på lån i vår. Denne gangen er det en overgang, og 22-åringen blir dermed værende i London en god stund fremover.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren har vært en av Mikel Artetas hovedprioriteringer denne sommeren og endelig har vi sikret oss signaturen til Norges landslagskaptein som fikk 20 kamper for oss i vår.

Han forlater dermed det spanske hovedstadslaget etter 6,5 år, hvor det klubbens yngste debutant i en alder av 15 år i mai 2015. I Los Blancos ble det beskjedne 8 kamper, men tilbrangte mye tid på utlån hos henholdsvis  Heerenveen, Vitesse, Real Sociedad og senest Arsenal.

For landslaget har han rukket å spille 30 kamper, og ble også her yngste debutant noensinne i en alder av 15 år og 253 dager. 

Selv om Ødegaard hadde draktnummer 11 på utlån, vil han i tiden fremover bytte til nummer 8. Han tar derfor over nummer til tidligere lagkamerat Dani Ceballos, som også var på lån fra Real Madrid.

Vi ønsker Martin hjertelig velkommen (tilbake) til Arsenal!