Dyster kveld på Etihad

Av: Joakim Rødven 29.08.21

Med fem baklengsmål i Manchester ble Arsenal rundspilt av Mikel Arteta sin gamle arbeidsgiver.

Det var riktig nok mot et lag som nå befinner seg i Championship, men med 6-0 borte mot West Bromwich i midtuken kunne man kanskje ha håpet på et noen lunde positivt resultat når Arsenal tok turen til Manchester og Etihad stadium.

Men realiteten var en helt annen da Mikel Arteta møtte sin gamle læremester Pep Guardiola og Manchester City.

Allerede før syv minutter var spilt hadde vertene gått opp i 1-0 etter at Ilkay Gündogan gikk stå ganske upresset og nikke inn et innlegg av Gabriel Jesus.

Vondt ble verre da ledelsen ble doblet fem minutter senere. Bernardo Silva pisket inn et hardt innlegg fra 30 meters hold. Ballen spratt City sin vei, rettere sagt Ferran Torres' vei. Spissen fikk dermed en enkel jobb med å banke inn 2-0 alene mot Bernd Leno.

I slike kamper gjelder det å holde disiplinen i orden. Med mye frustrasjon å få utløp for ble Granit Xhaka litt for het i toppen og kastet seg inn i en hodeløs takling på Joao Cancelo.

Dommer Martin Atkinson vurderte situasjonen til å være farefullt spill, som betydde direkte rødt kort på sveitseren.

Dermed ble det en ennå brattere bakke å klatre for Mikel Artetas utvalgte menn.

Fremover i banen sleit Arsenal med å skape farligheter for Ederson. I andre enden var det derimot ikke like mye tvil.

Et godt driv av Jack Grealish på venstresiden gjorde at vingen kom seg til farlige område. Isteden for å skyte selv, sentret Citys £100-millioners mann inn i feltet i retning Jesus. Der fikk spissen tuppet inn kampens tredje scoring - og utgangspunktet kunne ikke ha vært vanskeligere inn mot den 2. omgangen.

Skulle Arsenal få noe ut av dette måtte det en tidlig scoring etter sidebytte til, men slik ble det ikke. Snarere tvert imot.

Tidlig i den 2. omgangen fikk Rodri skrudd inn 4-0 fra rundt 25 meters hold. En god avslutning, men et vanvittig sløvt press av gjestene.

Noen minutter før full tid ble ydmykelsen komplett da et strøkent innlegg av Riyad Mahrez fant pannebrasken til Torres. Via stolpen humpet ballen over målstreken og inn.

Kampen sluttet derfor med 5-0 i scoringer, 11-0 i avslutninger på mål og 81-19 i ballbesittelse. Med andre ord en god, gammeldags knockout.

Nok en gang starter Arsenal sesongen på bakbeina. Nå må spillerne opp i ringa for å snu skuta i rett retning. Akkurat nå ligger Arsenal helt på bunnen av Premier League, og det ser både resultatmessig og spillemessig som vi er langt unna der vi skal være.

Norwich er neste motstander etter landslagspausen. Da er ingenting annet enn seier godt nok.