Storseier i CL-åpningen

Av: Joakim Rødven 18.08.21

Arsenals damelag valset over FC Okzheptes i Champions League.

Mens Arsenals herrelag ikke skal delta i noen av de tre europeiske turneringene denne sesongen, skal damene i aller høyeste grad kjempe om heder og ære på kontinentet i år. 

Serien starter først 5. september, men formen på laget var det absolutt ikke noe å si på i det som var Jonas Eidevalls første offisielle kamp som Arsenal-sjef. 

Denne uken startet en "one-venue mini-tournament", hvor det spilles om avansement til runde 2 og deretter gruppespill i Champions League.

Som forhåndsfavoritter utførte Arsenal jobben til punkt og prikke mot det kasakhstanske laget FC Okzheptes, som forsøkte så godt de kunne å tette igjen bakover.

Men etter noen gode tendenser i Arsenal-laget fikk debutant Mana Iwabuchi åpne scoringsballet på Sapsan Arena i Moskva, Russland. 

Iwabuchi kombinerte med superspiss Vivianne Miedema på hjørnet av 16-meteren og satte ballen kontrollert inn i det ene hjørnet. 

Miedema sørget så for at Arsenal fikk et straffespark bare noen få minutter senere. Den tok Kim Little ansvar for å ta, og gjorde ingen feil i duellen med keeper; 2-0!

Stillingen holdt seg til pause, men etter sidebyttet gasset Arsenal-damene på ennå mer. Beth Mead sørget for at kampens tredje scoring etter et nydelig lagspill.

Nest sist på ballen var Nikita Parris, som selv satte punktum da hun brøt seg fri inne i målgården til FC Okzheptes og satte inn kampen siste scoring til 4-0 for The Gunners.

Arsenal er dermed videre til neste fase av den første runden i miniturneringen av UEFA Women's Champions League, og spiller mot vinneren av PSV v Lokomotiv Moskva i finalen på lørdag - også det i Russland. 

Vinner Eidevalls utvalgte den kampen, er de videre til 2. runde i kvalifiseringen til gruppespillet. Da spilles det vanlig format med returoppgjør hjemme og borte.