Av: Joakim Rødven 27.12.21

Martin Ødegaard i storform da Norwich ble feiet av banen.

Dessverre fikk ikke man se en norsk duell mellom Mathias Normann og vår egen Martin Ødegaard på selveste Boxing Day, da førstnevnte nettopp har gjennomført en operasjon i bekkenet.

Men selv med Normann på banen hadde nok ikke kanarifuglene fra Øst-England klart å hamle opp med Mikel Aretas utvalgte.

Bare 5-6 minutter inn i oppgjøret klarte et godt press av Arsenal å gi The Gunners en god kontringsmulighet. Ballen havnet i beina til Ødegaard, som med en perfekt vektet pasning fant Bukayo Saka ute på høyresiden.

Engelskmannen dro seg inn fra siden og skrudde ballen iskaldt inn i det lengste hjørnet - akkurat utenfor rekkevidden til Angus Gunn.

Kaptein Alexandre Lacazette fikk en eventyrlig mulighet til å øke ledelsen til 2-0 midtveis i den første omgangen, men franskmannen klarte på utrolig vis å heade et innlegg fra Saka utenfor mål fra kloss hold.

Selv om det var Arsenal som kontrollerte oppgjøret, ble det ampert i sluttfasen av omgangen da taklingene begynte å bli noe hardere. Til tross for tendenser til håndgemeng på Carros Road klarte dommer Graham Scott å få kontroll på kampen igjen.

Mer kontroll fikk også gjestene da Kieran Tierney fikk mye rom ute på venstresiden. En nydelig pasning av Ødegaard låste opp et hav av rom for sin skotske lagkamerat, som dro seg inn fra flanken sin.

Til tross for et noe hardt førstetouch, hentet den lynhurtige backen igjen ballen og dundret til på andretouchet. Ballen humpet av gårde og inn i det lengste hjørnet bak Gunn. Rett og slett en vakker scoring av Arsenal!

Derfra ble det en særdeles bratt oppoverbakke å klatre for hjemmelaget i 2. omgang, en bakke de ikke skulle klare å bestige.

For rundt halvspilt omgang lekte Saka seg med forsvarerne ute på hjørnet av 16-meteren. Etter å ha satt på turboen dro han til med venstrebeinet - pallen suste inn i det lengste hjørnet nok en gang. Nesten en tro kopi av sin første for kvelden.

Da var kampen så å si over, men vondt skulle bli verre for hjemmefansen.

5-6 minutter før full tid ble Lacazette klippet ned i feltet. Det ble dømt et soleklart straffespark, som 30-åringen selv satte kontrollert inn i sitt høyre hjørne.

Og for å sette prikken over i-en kom Emile Smith-Rowe inn fra benken og satte nok en gang ballen i nota som innbytter. Den unge engelskmannen lurte seg fri på bakerste stolpe etter et innlegg av Pepe fra høyresiden. Med knappest mulig margin stod Arsenals nummer 10 onside, og kampens femte scoring ble et faktum på overtid.

Full klaff og nye tre poeng. Let's go! Nå venter Man City 1. nyttårsdag.