VAR-drama på Old Trafford

Av: Joakim Rødven 03.12.21

Det ble mye å henge fingrene i da Arsenal gikk på et smertefullt tap i Manchester.

Med bare én seier på de siste åtte seriekampene var Manchester United sårbare før Arsenal reiste nordover til Old Trafford torsdag kveld.

Mens Ole Gunnar Solskjær og klubben har tatt farvel, ledet assistent Michael Carrick sin siste kamp som caretaker før kommende trener Ralf Rangnick tar over.

Dette var en ypperlig måte å hugge til mot et lag som er inne i en urolig periode, og det så ut til at Arsenal skulle få en drømmeåpning i Manchester.

Etter en intens start skulle det bli virkelig kaotisk i oppgjøret. Et hjørnespark fra Arsenal ender opp med at Emile Smith Rowe får ballen utenfor 16-meteren.

Keeper David de Gea ligger allerede nede etter å ha blitt tråkket på av lagkamerat Fred. Det ser ikke Smith Rowe, som skyter ballen inn i det åpne buret.

Etter noen minutters behandling av den spanske keeperen, får dommer Martin Atkinson beskjed på øret at scoringen skal godkjennes; det har tross alt ikke skjedd noe "ulovlig" i situasjonen. 1-0 til Arsenal, til alles overraskelse.

Ledelsen holder lenge, men Man United nærmet seg stadig en utligning før pause. Halvannet minutt før ordinær tid glapp det.

Arsenal mistet ballen og vertene forsøkte å angripe på venstresiden. Ballen havnet hos Fred, synderen i baklengsmålet, som sendte ballen videre til en umarkert Bruno Fernandes.

Portugiseren fikk styrt ballen akkurat utenfor rekkevidden til Aaron Ramsdale, som lå så langstrakt han bare kunne - til ingen nytte. 1-1 på Old Trafford og lagene var like langt halvspilt.

Starten på 2. omgang var like hendelsesrik som åpningen av den 1. omgangen, og begge lag hadde hver sin store mulighet i åpningsminuttene.

Så måtte det selvsagt skje; Cristiano Ronaldo tegnet seg nok en gang på scoringslisten mot Arsenal.

Gode kombinasjoner av hjemmelaget gjorde at Rashford kunne spille inn til Ronaldo som fikk stå fryktelig alene i Arsenals målfelt. 36-åringen nølte aldri og skrudde ballen sikkert inn, lavt i keepers høyre hjørne.

Kampen var dermed snudd, men Martin Ødegaard ønsket også å melde seg på i kampen. På nesten identisk vis som ved scoringen til Ronaldo, satte nordmannen inn 2-2 bare et par minutter seinere.

Fremdeles var det over en halvtime igjen å spille, så her var poengene virkelig "up for grabs."

Dessverre var det ikke bare positivt at Ødegaard bemerket seg denne torsdagskvelden. Halvveis ut i omgangen forsøkte 22-åringen å stoppe Fred med en takling inne i Arsenals målfelt.

Atkinson sa først "spill videre", men etter litt gjennomgang av VAR ble avgjørelsen omgjort og United fikk straffespark.

Fra krittmerket var Ronaldo selvskreven. Ingen tvil og 3-2. Et hardt slag for Arsenal, som nå hadde en bratt bakke å klatre.

Kaptein Pierre-Emerick Aubameyang, som hittil hadde vært nokså anonym, fikk en enorm mulighet til å sette inn 3-3 da kampuret viste 77 minutter, men fra blank hold satte 32-åringen ballen rett på de Gea i United-buret.

TV-bildene viste at spissen trolig hadde blitt vinket for offside uansett, men slike sjanser må uansett settes i mål.

Det var det siste Arsenal klarte å tvinge frem av farligheter. Mikel Artetas femte serietap for sesongen ble derfor et faktum.

Tapene i år har derfor kommet mot såkalte "topp fire"-lag; Chelsea, Man City, Liverpool og Manchester United. I tillegg kommer åpningskampen mot nyopprykkede Brentford, som ikke kan sier å være noe annet enn et arbeidsuhell.

Vi må derfor innse at vi ikke, ennå, ligger i det sjiktet vi ønsker å være der vi kan kjempe med og mot de aller beste.

Et lyspunkt: Gabriel Martinelli viser en enorm arbeidsmoral og kapasitet. Denne gutten kan virkelig bli en god spiller om han får spilletid jevnt og trutt.

Nuno tavares gjorde også tidvis en god innsats, selv om han fremdeles har litt å hente på det defensive.