Aubameyang i scoringsform

Av: Joakim Rødven 15.02.21

For første gang har Pierre-Emerick Aubameyang scoret et hattrick i Premier League.

Etter tre kamper på rad uten seier løsnet det skikkelig for Arsenal da nyopprykkede Leeds kom på besøk søndag kveld.

Da lagene møttes i høst ble det en målløs affære på Elland Road, der et hardtkjempende Leeds fikk beholde det ene poenget i Yorkshire.

Med Martin Ødegaard i startoppstillingen for første gang på Emirates ble historien en helt annen - mye takket være en Pierre-Emerick Aubameyang i fyr og flammer.

Den siste tiden har vært vanskelig for Arsenal-kapteinen, som har slitt både med form og en syk mor. Det var derfor en virkelig vitamininnsprøytning for den gabonske spissen å tegne seg på scoringslistene hele tre ganger mot Marcelo Bielsas menn.

Før 13 minutter var spilt dro 31-åringen seg elegant inn fra venstresiden og banket ballen kontant inn i Illan Meslier sitt høyre hjørne. En smart avslutning som tok sisteskansen på "feil" bein.

Meslier og Leeds ble også ganske svett da Bukayo Saka gikk overende i feltet da halvtimen var spilt i London. Dommer Stuart Attwell pekte først på 11-meteren, men etter en VAR-sjekk ble avgjørelsen omgjort.

Ifølge dommerteamet var det ikke nok kontakt til at det skulle dømmes straffespark.

Men straffespark skulle Arsenal og Saka likevel få. Bare noen minutter senere var Meslier altfor treig til å spille ut ballen bakfra og endte opp med å felle Saka som forsøkte å snappe ballen.

Denne gangen var det ingen tvil og Aubameyang tok godt vare på muligheten fra straffemerket. 2-0 til The Gunners.

Hector Bellerin sørget for at Arsenal ledet 3-0 til pause etter at høyrebacken avsluttet et flott angrep. Spanjolen fikk en tunnelpasning fra landsmann Dani Ceballos, og med en frekk avslutning banket 25-åringen ballen inn i nærmeste hjørne.

Vondt ble ennå verre for Leeds da Aubameyang sikret seg sitt aller første hattrick i Premier League da han stanget inn 4-0 rett etter sidebytte. Et nydelig innlegg fra Emile Smith-Rowe landet perfekt på pannebrasken til Arsenal-kapteinen.

Gjestene slo tilbake to ganger ved Pascal Struijk og Helder Costa, men Arsenal var nærmere 5-2 enn Leeds var å minske ledelsen. Aubameyang var bare en stolpe unna å sikre seg fire nettkjenninger denne kvelden.

Flere scoringer ble det ikke og Arsenal fikk en svært viktig seier for å komme på vinnersporet igjen.

Forhåpentligvis kan dette bygges videre på når Arsenal møter Benfica i første av to utslagsrunder i Europa League kommende torsdag.