Deadline Day-avtalene

Av: Joakim Rødven 02.02.21

Én forsvarer frigitt og to midtbanespillere sendt på lån. Slik gikk Arsenals Deadline Day.

Tidligere i overgangsvinduet hadde Arsenal allerede skilt lag med Mesut Özil og Sokratis, som senere hadde signert for henholdsvis Fenerbahçe og Olympiakos. 

I tillegg hadde Sead Kolasinac blitt lånt ut til gamleklubben Schalke 04.

På januarvinduets siste dag ble det også ennå mer aktivitet for Mikel Arteta og Edu. Det ble før januar varsel at det ville skje endringer, og det er nettopp det som har skjedd også.

Mens Shkodran Mustafi ble frigitt, og like etter klar for Schalke 04, ble to av Arsenals unge, engelske spillere lånt ut. 

Ainsley Maitland-Niles, som har slitt med spilletid denne sesongen, ble klar for West Bromwich resten av sesongen. Med stor konkurranse både på midtbanen, og god dekning på backen, har det ikke blitt plass til AMN i Arteta sine planer. 

Nå får 23-åringen sjansen til å spille på seg nyttig erfaring hos Sam Allardyce i kampen om tilværelsen i Premier League. 

I tillegg skal Joe Willock spille for Steve Bruce og Newcastle denne våren. Willock har figurert med jevne mellomrom på Arsenals førstelag, men har ikke klart å spille seg til fast plass. 

21-åringen får derfor muligheten til å vise seg frem oftere hos the Magpies resten av denne sesongen. Han blir nok et friskt pust i Nord-England, der det virkelig trengs spennende input.

Forhåpentligvis kan utlånene bidra til at de begge får regelmessig førstelagsfotball, som gjør at de er bedre rustet til en konkurranse om plassene til høsten igjen når de kommer tilbake til Arsenal.

OPPSUMMERING OVERGANGSVINDUET

Inn:
Mat Ryan (Brighton - lån)
Martin Ødegaard (Real Madrid - lån)

Ut:
Mezut Özil (Fenerbahce)
Sokratis (Olympiakos)
William Saliba (Nice, lån)
Sead Kolasinac (Schalke 04, lån)
Shkodran Mustafi (Schalke 04)
Ainsley Maitland-Niles (West Bromwich, lån)
Joe Willock (Newcastle, lån)
Matt Macey (Hibernian)