Et skritt tilbake for Arteta og co

Av: Joakim Rødven 07.02.21

Etter en god form siden jul, har Arsenal nå tre kamper på rad uten seier.

Det så lyst ut etter Boxing Day-seieren over Chelsea 26. desember. Seks kamper på rad uten tap satte fart i optimismen rundt Arsenal.

Så kom et skuffende tap i FA Cupen mot Southampton. Arsenal fikk sin revansje tre dager senere i ligaen, men siden den gang har det gått mer trått.

Mot Manchester United ble det poengdeling og 0-0 i en relativt kjedelig kamp.

I den påfølgende kampen spilte Arsenal kanonbra i noen og 45 minutter mot Wolverhampton, men to røde kort sørget for at det ble tap 2-1.

Mot Aston Villa lørdag ettermiddag kunne skuta snus i rett retning igjen, men den gang ei.

Nyinnhentede Mat Ryan, på lån fra Brighton, fikk sjansen i buret i Bernd Lenos fravær på grunn av suspensjon.

En drømmedag for australieren, som selv har vært Arsenal-supporter siden han var liten gutt.

Denne drømmen ble fort et mareritt. Det tok 74 sekunder av hans Arsenal-debut før han måtte plukke ballen ut av nettet. 

Cedric Soares skulle bare kontrollert og enkelt spille en pasning tilbake til forsvarskollega Gabriel, men pasningen ble altfor svak. 

Ballen ble snappet opp av Bertrand Traoré og inne i feltet fant han sin lagkamerat Ollie Watkins. Skuddet gikk via beina til Rob Holding, noe som dessverre satte debutant Ryan helt ut av spill. 1-0.

Da fikk Villa konsentrere seg om å komprimere laget sitt og gjøre det vanskelig for gjestene på Villa Park.

Det nærmeste Arsenal kom en scoring før pause var et glimrende slått frispark av Granit Xhaka fra 30 meters hold. Tidligere Gunners-keeper Emi Martinez lå derimot som en tiger i luften og slo ballen ut til hjørnespark.

Ryan gjorde like etter en god redning da Traoré kom helt ålene gjennom, en viktig involvering fra sisteskansen som holdt Arsenal inne i oppgjøret.

Etter sidebyttet virket Arsenal litt mer på hugget, men likevel var det hjemmelaget som skapte de største sjansene innledningsvis.

Heldigvis hadde Ryan en god dag på jobben i debuten sin, og kan på ingen måte klandres for at Villa var i ledelsen.

Innbytter Martin Ødegaard var nære å hamre inn 1-1 på tampen etter et godt angrep på Arsenals venstreside. Dessverre fikk ikke den innleide Real Madrid-spilleren styrt ballen under tverrliggeren og ballen suste over målet til Martinez.

Det ble derfor en smultring i målprotokollen til Arsenal, som for andre kamp på rad gikk på et tap - og deres tredje strake kamp uten seier.

Flere lag rundt Arsenal på tabellen har fremdeles både én og to kamper til gode på Arsenal, noe som kan føre til at The Gunners faller under midten på tabellen igjen. 

Fremover venter noen skikkelige tøffinger, først mot tabellnabo Leeds på selveste Valentinsdag, så venter Man City (H), Leicester (B), Burnley (B), Tottenham (H), West Ham (B) og Liverpool (H). 

I tillegg ligger to oppgjør mot Benfica skviset inn imellom. Det kommer til å bli noen tøffe uker i vente for Arteta og co. 

Er de klare for oppgaven?

Aston Villa 1

Watkins (2)

Arsenal 0