Kjempesmell på Molineux

Av: Joakim Rødven 03.02.21

Tross en nydelig scoring av Pepe, ble det en kveld å glemme for Arsenal.

Overgangsvinduet var lukket. Arsenal hadde gjort det de skulle. Optimismen rundt klubben var bra, og Mikel Artetas menn kom inn i oppgjøret med syv strake kamper uten tap i Premier League.

Wolverhampton på sin side hadde ikke vunnet en eneste seriekamp siden de slo Chelsea 2-1 hjemme den 15. desember.

Og det så ut til at Arsenal skulle fortsette å trykke ulvene ennå lenger ned.

Bukayo Saka fikk en eventyrlig mulighet til å skyte Arsenal i ledelsen med en gang, men ballen smalt i stolpen. Det var et skremmeskudd, men det skulle komme mer.

I det 10. spilleminutt fikk Saka nok en gang dreis på ballen og satte kula iskaldt inn i det lengste hjørnet. Dessverre hadde unggutten mottatt ballen fra en offsideplassert Alexandre Lacazette, og VAR steppet inn. Annullert.

For andre gnag i kampen fikk Rui Patricio høre lyden av klirrende metall da han måtte redde et godt forsøk av Nicolas Pepe. Portugiseren slo ballen via stolpen og ut - også denne gangen slapp vertene unna uten baklengsmål.

Men omsider skulle det lykkes for Arsenal.

Pepe herjet som han ville ute på venstresiden, dro to tunneler og skrudde ballen lekkert inn i det venstre hjørnet til Patricio. Til og med med høyrefoten sin!

Vakker scoring av ivorianeren, som nå har begynt å vise oftere hvorfor Arsenal punget ut £72 millioner for å hente ham til England.

Da skulle Arsenal bare ri inn ledelsen til pause, men inne i overtiden skulle det dra seg til.

På overtid av overtiden fikk Willian Jose storme gjennom helt ålene med Bernd Leno. En David Luiz på etterskudd kom litt for tett inn på spissen, som da kom ut av balanse og falt om.

Dommer Craig Pawson gikk ned i baklommen og hentet frem det røde kortet og pekte på straffemerket. Meget hardt rødt kort, men like fullt en soleklar straffe.

Fra krittmerket var Ruben Neves sikker som banken; 1-1 til pause og Wolves hadde nå én mann mer i en hel omgang etter sidebyttet.

For Arsenal sin del var det da om å gjøre å være komprimert og forsiktig, men da hjelper det lite når man også slipper inn mål tidlig.

Den 2. omgangen var knapt 3-4 minutter gammel før Joao Moutinho banket til fra langt hold. Ballen suste inn i det venstre hjørnet, og da ble utgangspunktet for Arsenal straks mye vanskeligere.

Vondt ble ennå verre da Leno også ble utvist knappe 20 minutter før full tid, etter at tyskeren totalt feilberegnet en utrusning. Som en refleks strekte han ut hånden og bokset ballen ut til kast - selv om han var utenfor målfeltet sitt.

Kampens 2. røde kort. Takk for kaffen og god natt.

Aubameyang og Saka hadde hver sin mulighet helt på tampen, men et oppofrende Wolves fikk blokkert unna forsøkene.

Det endte derfor med en hjerteskjærende skuffelse, der Arsenal hadde alt i egne hender og leverte en solid oppvisning før Luiz ble utvist (for øvrig hans 3. røde kort og 6. straffesparksituasjon i Arsenal-trøye).

Dette var en kamp Arsenal både skulle, burde og måtte vinne for å fortsette klatringen oppover tabellen. En ny tøff oppgave venter på lørdag når overraskelseslaget Aston Villa står for tur.