Senket etter 77 sekunder

Av: Joakim Rødven 22.02.21

Før to minutter var spilt lå Arsenal under. Det klarte de aldri å svare på.

Manchester City har vært en marerittmotstander for Arsenal de siste årene.

Før søndagens oppgjør mellom Mikel Areta og hans gamle læremester Pep Guardiola hadde Arsenal bare vunnet én gang på ti forsøk i alle turneringer mot de lyseblå.

Og den svake rekken skulle fortsette på Emirates stadium.

Skulle Arsenal klare å få med seg noe som helst fra ligalederen var det viktig å holde pottetett bakover i åpningsminuttene. 

Det mislyktes vertene med så til de grader, og allerede etter 1 minutt og 17 sekunder lå ballen i nettet. Raheem Sterling steg høyest på et innlegg fra Riyad Mahrez og stanget inn ledermålet.

Foruten det var det særdeles lite spenning i oppgjøret. Mens Man City stort sett fikk styre kampen inn i sitt spor, maktet ikke Arsenal å skape noe som helst fremover i banen. 

Kampen ble derfor avsluttet med bare et eneste skudd på mål fra Arsenals side, og en ballbesittelse på 45 prosent. 

Selv om han burde/kunne ha gjort det bedre på 1-0-scoringen, stod Rob Holding solid bakerst hos Arsenal og bidro sterkt til at det bare ble den ene scoringen imot. 

Arteta prøvde å gi frisk pust i laget da Martin Ødegaard og Nicolas Pepe ble byttet til fordel for Emile Smith Rowe og Alexandre Lacazette det siste kvarteret, men det ble ikke nok krutt i kanonene til å true City.

Det ble derfor et nytt tap for Arsenal denne søndagskvelden, deres 11. for sesongen.

Arsenal 0


Manchester City 1

Sterling (2)