Bekreftet: Özil klar for Fenerbahce

Av: Joakim Rødven 25.01.21

Det har lenge vært forventet, men søndag bekreftet Arsenal at Özil forlater klubben.

En av de store overgangssagaene de siste par ukene har vært Mesut Özil fra Arsenal til tyrkisk fotball. 

Partene skal ha blitt enige om en avtale som gjorde at midtbanespilleren kunne forlate klubben et halvt år før kontrakten egentlig skulle gå ut.

Tyskeren har selv uttrykt sin beundring av Fenerbahce. Da han og familien dro til Tyrkia for å ferdigstille avtalen la han stor vekt på at dette var favorittklubben hans i Tyrkia. 

32-åringen har ikke vært registrert i Arsenals tropp denne sesongen, som har gjort at han verken kunne spille i Premier League eller i Europa League.

Det betyr at hans siste kamp for Arsenal var 1-0-seieren over West Ham 7. mars 2020 - vår siste kamp før lockdown.

Manager Mikel Arteta ønsket å takke sin tidligere lagkamerat og disippel for innsatsen har har lagt ned for klubben.

- Det var et privilegium å spille ved siden av ham, og senere trene ham. Kreativiteten og blikket hans førte til mange mål i løpet av tiden hans i Arsenal-trøye. Mesut var i hjertet av mange store øyeblikk for denne klubben, inkludert tre FA-cuptrofé. Disse øyeblikkene vil for alltid være en del av klubbens historie. Vi takker Mesut og ønsker ham lykke til i Fenerbahce, sier Arsenal-manageren.

Özil ble klubbens rekordsignering i 2013 da han ble signert for rundt £42 millioner fra Real Madrid, og har siden spilt over 250 kamper for Arsenal. I løpet av de kampene har det blitt 44 scoringer og 71 målgivende pasninger.