Henter Brighton-keeper på lån

Av: Joakim Rødven 22.01.21

Mat Ryan (28) blir hentet på lån ut sesongen.

En av posisjonene Arsenal har vært tynt besatt i høst var keeperposisjonen. Emi Martinez ble solgt til Villa, og Runar Runarsson ble hentet inn som en reserve.

For å forsterke stallen og gi Bernd Leno ytterligere konkurranse, har Arsenal nå hentet inn Brighton-keeper Mat Ryan på lån resten av sesongen.

Den australske sisteskansen har spilt 124 kamper for The Seagulls siden han kom til klubben i 2017, men har siden midten av desember ikke vært i førstelagsplanene til Graham Potter.

Sportssjef Edu sier følgende om Arsenals nyeste signering:

- Mat er en erfaren målvakt som har bevist han har nivået i Premier League og har også spilt landslagsfotball for Australia. Mat vil styrke oss med erfaringen sin og kunnskap om å spille på det høyeste nivået.

- Siden Matt Macey nylig dro til Hibernian, vil Mat (Ryan) gi god konkurranse og støtte til de andre keeperne. Vi ser frem til å integrere ham i laget og opplegget vårt i Arsenal, legger Edu også til.

Mikel Arteta legger vekt på at de kjenner Ryan godt gjennom tiden hans i Brighton.

- Han har mye erfaring i Premier League og med over 100 kamper i ligaen vil denne erfaringen komme til god nytte for oss både på og utenfor banen, supplerer vår spanske manager. 

Ryan vil få draktnummer 33 i Arsenal, som de siste årene har vært et keepernummer i Arsenal. Draktnummeret tilhørte forrige sesong til Matt Macey, og Petr Cech for det igjen. 

Siden Ryan er på utgående kontrakt er det ikke umulig at han kan snappes opp som free agent i sommer om partene er fornøyde med hverandre.