Målløst London-oppgjør

Av: Joakim Rødven 15.01.21

Crystal Palace holdt Arsenal til uavgjort på Emirates stadium.

Kalenderåret 2020 ble rundet av med to strake ligaseire, og formen tok Arsenal med seg inn i 2021 med en cupseier og en festforestilling mot WBA forrige ligarunde.

Det er derimot altfor tidlig å friskmelde Arsenal etter en heller begredelig høstsesong. Da London-rival Crystal Palace kom på besøk måtte man også innse at dette var et skritt tilbake.

Så å si hele den 1. omgangen var en midtbanekrig mellom de to lagene, og det var langt mellom høydepunktene. 

Men like før pause var Arsenal direkte heldige som ikke havnet under. 

Først headet James Tomkins er innlegg i tverrliggeren, før Chrstian Benteke måtte tvinge frem et tigersprang hos Bernd Leno. Returen klarte også vår tyske sisteskanse å få kloa i.

Det var det nærmeste noen av lagene kom før pause, og begge lag hadde mye arbeid foran seg for å imponere de 60.000 "fiktive" tilskuerne som summet i bakgrunnen av TV-sendingen.

I løpet av de første 10 minuttene etter sidebyttet produserte Arsenal to relativt gode sjanser til å ta ledelsen, men dessverre klarte verken Hector Bellerin eller Alexandre Lacazette å treffe innenfor stolpene med sine avslutningsforsøk.

Til tross for et dominerende ballinnehav, klarte Arsenal ikke å true gjestene nok til å finne den forløsende scoringen. 

Bortelaget lå godt og kompakt i forsvar - og likevel var planen å småspille seg gjennom. Det ble en oppgave for tøff og hele kampen ebbet ut i en heller kjedelig 0-0-kamp.

Det skal også være takket en oppofrende Granit Xhaka, som til tross for noen uheldige situasjoner, virkelig var viktig i egen boks. To ganger kastet sveitseren seg inn i hockeyblokka og avverget farlige skuddmuligheter. 

Også et hyggelig gjensyn med Thomas Partey som fikk de siste 20 minuttene. Forhåpentligvis kan han komme seg raskt tilbake i kampform slik at han kan spille seg inn i laget. Hans trengs for å stabilisere midtbanen når vi går i angrep.

Noen hviledager i helgen nå før Newcastle venter hjemme på Emirates på mandag. Sist trengte vi 120 minutter på å slå dem. Nå har vi bare 90 minutter. 

Arsenal 0


Crystal Palace 0