Pangstart på 2021!

Av: Joakim Rødven 03.01.21

Arsenal feiret det nye året med firemålsseier mot West Brom.

Kalenderåret 2020 ble rundet av med to strake seire i ligaen for Mikel Arteta, og den gode trenden fortsatte inn i det nye året da turen gikk til West Midlands.

Et tungtgående West Bromwich sparket trener Slaven Bilic i midten av desember etter en rekke svake resultater.

Erstatter Sam Allardyce har bare maktet å ta et poeng siden han overtok 16. desember, og den poengjakten fortsatte da Arsenal var ferdige på The Hawthorns.

På et snøfylt stadion var det The Gunners som tok grepet om kampen i innledningen. En skotte med navn Kieran Tierney så ut til å kose seg ekstra i det ufyselige været.

Men en frekk stikkpasning til seg selv herjet han rundt med WBA-forsvaret, før han etter hvert skrudde ballen lekkert inn i det lengste hjørnet med høyrefoten sin. En klassescoring av venstrebacken!

Da var 1. omgang bare halvspilt, og seks minutter senere smalt det igjen fra kanonene fra London. Denne gangen etter kombinasjoner av "det nye Arsenal".

Arsenal vartet opp med et fenomenalt pasningsspill på høyresiden, og Emile Smith Rowe, som har fått tillit tre kamper på rad fra start, fikk slått inn fra høyre. Der stod Bukayo Saka helt ålene og fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0.

Vakker, vakker lagscoring av Arsenal. Litt som vi husker laget vårt fra noen år tilbake.

Snøværet ble verre og verre, men Arsenals prestasjoner ble bedre og bedre.

Etter sidebyttet fortsatte Arsenal presset mot et WBA i villrede. Rundt timen spilt holdt Semi Ajayi på å klarere et innlegg fra Saka rett i eget mål, men ble på snodig vis reddet av stolpen.

Ballen spratt derimot rett ut i farlig rom og Smith Rowe hamret til. Ajayi fikk reddet forsøkt nummer én, men returen landet perfekt i beina til Alexandre Lacazette - som banket inn 3-0 for gjestene. En merkelig situasjon; men mål er mål.

Da gjorde det ekstra godt at Arsenal vartet opp med en mønsterkontring like etterpå, hvor Tierney slo et strøkent innlegg fra venstre som Lacazette enkelt kunne sette inn forbi en sjanseløs Sam Johnstone. 

Resten av kampen hadde Arsenal full kontroll i snøkavet. En meget god måte å starte kalenderåret 2021 på. Og gjett om det gjør bra for selvtilliten til denne gjengen.

Nå får spillerne en ukes "pusterom" før Newcastle venter i FA Cupen hjemme på Emirates stadium lørdag 9. januar. 

Hjulene har begynt å rulle i harmoni igjen.

West Bromwich Albion 0


Arsenal 4

Tierney (23)
Saka (29)
Lacazette (61' 64)