Nydelige scoringer mot Watford

Av: Joakim Rødven 30.07.21

Kontrollert seier da Watford kom på besøk onsdag ettermiddag.

Ettersom Arsenals USA-turné ble avlyst ble Millwall og Watford invitert til å spille treningskamper i staden, ettersom kampene mot Inter Milan og enten Everton eller Millonarios utgår.

Som mot Willwall gikk kampen på skinner og allerede etter 15 og et halvt minutts spill sendte Eddie Nketiah Arsenal i ledelsen. Spissen ble spilt gjennom på venstreflanken av lagkamerat Willian og dro seg inn fra kanten. På elegant vis skrudde spissen vakkert inn 1-0 i det lengste hjørnet.

Rundt halvtimen spilt rotet Arsenal seg bort etter et forsøk på å spille seg ut bakfra. Bernd Leno sentret ballen til Mo Elneny som allerede var under press. Egypteren prøvde å drible seg fri, men det lyktes ikke. Tidligere Bodø/Glimt-spiller Philip Zinckernagel fikk stokket beina og hamret inn 1-1 for gjestene.

Utover i den andre omgangen skapte Arsenal en håndfull gode sjanser, men ballen ville ikke inn i buret til Watfords sisteskanse.

Men så, halvveis ut i omgangen, fikk Arsenal et frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren til bortelaget. Arsenal tok frisparket kort, og inne i feltet ble Ainsley Maitland-Niles felt. Dommerne pekte på straffemerket - Alexandre Lacazette stod fram.

Med en liten finte sendte Lacazette keeper feil vei, og satte ballen kontrollert inn i sitt høyre hjørne.

Da var Arsenal tilbake i ledelsen og da fikk vertene mer trykk på pedalen.

Et hardt innlegg fra høyresiden signert Emile Smith Rowe ble for vanskelig å klarere for gjestene, og helt mutters ålene i feltet stod Kieran Tierney som nådeløst banket inn 3-1 for Arsenal.

Like etter fikk Lacazette både én og to sjanser til å øke ledelsen for The Gunners, men stolpen stod i veien ved første anledning mens ballen sneik seg utenfor stolpen ved forsøk nummer to.

Istedenfor fikk en unggutt muligheten til å tegne seg på scoringslisten.

18-åringen Miguel Azeez mottok et lavt slått hjørnespark på kanten av 16-meteren, la til rette ballen og skrudde kula lekkert inn i det lengste hjørnet. Vakker scoring av den unge midtbanespilleren.

Det ble også punktum på kampen, og Arsenal cruiser videre inn mot Mind Series-kampene som starter søndag 1. august mot Chelsea, så venter Tottenham helgen etter.

Deretter sparkes sesongen i gang for fullt igjen.

Startellever: Leno, Cedric, Chambers, Mari, Tavares, Lokonga, Elneny, Nelson, Willian, Nketiah, Aubameyang

Innbyttere: Runarsson (for Leno 46), Bellerin (for Cedric 46), Holding (for Chambers 46), Tierney (for Tavares 46), Partey (for Elneny 46), Pepe (for Nelson 46), Lacazette (for Aubameyang 46), Kolasinac (for Mari 64), Azeez (for Lokonga 64), Smith Rowe (for Willian 64), Maitland-Niles (for Nketiah 64)