Tre akademispillere solgt

Av: Joakim Rødven 29.06.21

Mark McGuinness, Zech Medley og Trae Coyle forlater Arsenal.

Overgangsvinduet i engelsk fotball har åpnet, og Arsenal har startet på sommerrengjøringen.

Det betyr dessverre også at noen spillere må forlate klubben. I denne omgang er det tre akademispillere som ikke lenger har blitt vurdert å ha en fremtid i klubben.

Mest kjent er trolig Zech Medley, som nå har signert for belgiske KV Oostende.

20-åringen var på to utlån forrige sesong, først i Gillingham og så hos Kilmarnock, men nå er altså Arsenal-karrieren over for denne gang. 

Medley spilte hovedsaklig på Arsenals U18 og U23 når han ikke var på utlån, men fikk a-lagsdebuten som innbytter i Europa League mot Vorskla i november 2018. 

I tillegg til Medley er også Mark McGuinness ferdig i Arsenal. Den 20 år gamle forsvarsspilleren har signert en avtale med Cardiff City og skal den kommende perioden spille i Championship. 

McGuinness spilte forrige sesong på lån hos Ipswich Town, men den eneste seniorkampen han fikk var en treningskamp mot MK Dons sommeren 2020.

Den tredje unge spilleren til å forlate Arsenal er Trae Coyle. Camden-gutten har signert for den sveitsiske Super League-klubben FC Lausanne–Sport.

20-åringen har vært i Arsenal siden han var åtte år, og fikk sin a-lagsdebut i en treningskamp i juni forrige sesong - rett før oppstarten etter lockdown.

Forrige sesong tilbragte Coyle på lån hos Gillingham frem til jul, og så returnerte han til Arsenal i januar.

Vi ønsker alle de tre spillerne lykke til med den videre karrieren.