Berget seier etter overtidsdrama

Av: Joakim Rødven 20.05.21

Det gikk mot nok et poengtap mot Crystal Palace, men så løsnet det inne i overtiden.

De fem foregående oppgjørene mellom Arsenal og Crystal Palace har det enten endt med poengdeling (4) eller seier (1) til Crystal Palace.

Det var derfor en guffen følelse å reise til Selhurst Park for Mikel Arteta og co.

Men det var Arsenal i flunkende nye bortedrakter som tok første stikk.

Et nydelig innlegg fra Kieran Tierney landet perfekt på høyrelabben til Nicolas Pepe, som kontrollert satte inn 1-0 i det lengste hjørnet på et silkemykt førstetouch.

Nok en gang var det en kontroversiell VAR-situasjon da Christian Benteke og Mo Elneny havnet i munnhuggeri med hverandre i etterkant av scoringen. VAR sjekket om Benteke hadde utført voldelig oppførstel (slag) mot Elneny.

Dommerteamet konkluderte med at dette ikke var nok til et direkte rødt kort - og nøyde seg med et gult kort til begge spillerne.

Det har sett håpløst ut for Arsenals europacupmuligheter denne sesongen. Plassert rundt midten av tabellen har veien vært lang opp til plassene som kvalifiserer til Europa League - og fra neste sesong også European Conference League.

Veien så ennå lenger ut da Benteke, selvsagt, stanget inn 1-1 midtveis inn i den andre omgangen. 

Kampen ebbet sakte og sikkert ut i nok en poengdeling - den fjerde på rad mellom disse to lagene. Men så dukket unge Gabriel Martinelli opp.

Ti sekunder etter 90 spilte minutter slo Martin Ødegaard en nydelig pasning mot bakerste stolpe, og der fikk Martinelli tatt med seg ballen innover i feltet, før han la ballen sikkert inn til 2-1.

Pepe noterte seg for sin andre scoring fire og et halvt minutt på overtid da han dro seg inn fra høyre og plasserte ballen lekkert inn i det lengste hjørnet. 

Det sikret seieren for Arsenal, som nå fremdeles har en ørliten mulighet til å sikre seg europacupfotball kommende sesong.

Leicester vant FA-cupen vil West Ham på 6. plass få en billett til Europa League, og ettersom Manchester City vant ligacupen vil 7. plass (nå Tottenham) få en billett til den nye European Conference League. 

Med én kamp igjen å spille er det bare et lite poeng som skiller Tottenham og Everton på henholdsvis 7. og 8. plass med 59 poeng og Arsenal på 9. plass med 58 poeng. 

Tottenham møter Leicester på King Power stadium, Everton møter seriemester Man City på Ethihad og Arsenal tar imot Brighton på Emirates.

Her er det gode muligheter til å krabbe seg to plasser opp på siste dag. Come on, Arsenal!

Crystal Palace 1

Benteke (62)

Arsenal 3

Pepe (35' 95)
Martinelli (91)