Komfortabel seier på St James' Park

Av: Joakim Rødven 02.05.21

En tidlig scoring hjalp Arsenal til å sikre seg en svært etterlengtet seier.

Arsenals form har vært langt under pari i det siste, og inn mot oppgjøret mot Newcastle stod The Gunners med bare to seire de siste ni kampene.

Newcastle kunne så å si ha sikret seg en garantert plass i Premier League neste sesong med seier over Mikel Artetas menn, men det ville Mo Elneny ikke ha noe av.

Egypteren scorer bare på langskudd, men i Premier League har scoringen latt vente på seg. Denne gangen skulle det omsider lykkes for midtbanespilleren.

Pierre Emerick Aubamyenag bommet på et innlegg fra Hector Bellerin, men på forsøk nummer to fikk Elneny klemt til. Ballen snek seg inn i Martin Dubravkas høyre hjørne, selv om den slovakiske keeperen nesten fikk reddet forsøket.

Da hadde uret akkurat rundet 5 minutter på St James' Park, og for en sjelden gangs skyld fikk Arsenal kjenne på følelsen av å skaffe seg en tidlig ledelse.

Resten av omgangen var ikke så altfor mye å skrive hjem om. For Arsenals del var det selvsagt om å gjøre å være strukturerte og ikke bruke altfor mye krefter før de skal revansjere seg mot Villarreal om fire dager.

Det var gjestene som hadde kontrollen på oppgjøret i Newcastle og fikk stort sett holde i ballen slik de ville. Midtveis i oppgjøret skulle den betryggende 2-0-scoringen endelig komme.

Etter et godt lagspill av Arsenal, fikk Martin Ødegaard spilt ut til Gabriel Martinelli på venstrekanten. Brasilianeren slo en utsøkt ball mot bakerste, der en akromatisk Aubameyang nærmest karatesparket inn kampen andre scoring.

Da var det game-set-match, og Arsenal kunne sleppe skuldrene de siste 24-25 minuttene.

Vondt ble også verre for Steve Bruces menn da Fabian Schär, som hadde kommet inn som innbytter i det 72. spilleminuttet, fikk direkte rødt kort da han taklet Martinelli bakfra på overtid.

For Arsenals del fikk de derimot en svært etterlengtet opptur, og deres første Premier League-seier siden 11. april.

Nå venter Villarreal på Emirates, som er en kamp Arsenal rett og slett bare må vinne.