Reiste seg mot WBA

Av: Joakim Rødven 10.05.21

Arsenal-seier sørget for at WBA garantert rykker ned denne sesongen.

Både spillere og fans som måtte skuffet innse at Europa League-eventyret stoppet på torsdag da Villarreal snek seg videre til finalen med 0-0 på Emirates (1-0 sammenlagt).

Håpet om å få spille i Europa også neste sesong er mikroskopiske for Arsenal, som betydde at mot nedrykkstruede West Bromwich var det bare å gi alt for den røde og hvite drakten.

Arsenal ble trykket bakover i åpningen, men presisjonen foran mål manglet hos gjestene fra West Midlands.

Det straffet seg hardt, for før halvtimen var spilt fikk Bukayo Saka både tid og rom ute på venstresiden. Etter at utskjelte Willian fikk tredd gjennom en fin stikkpasning fikk Saka lagt inn i feltet. I enden av pasningen stod Emile Smith Rowe og banket elegant inn 1-0 med venstrefoten.

Ikke mange minuttene senere dro Nicolas Pepe frem en helt enestående avslutning, da ivorianeren fikk dra seg inn fra høyresiden. Spilleren som kostet Arsenal £72 millioner pund for to år siden skrudde ballen lekkert inn i det lengste hjørnet, så vidt utenfor rekkevidden til Sam Johnstone.

Med en 2-0-ledelse til pause kunne Arsenal stort sett bare cruise inn til seier, men Matheus Pereira ville ikke gi Arsenal seieren så lett.

Et nydelig soloraid av angriperen ble kronet med en redusering for gjestene. 25-åringen fikk plassert ballen helt ute ved stolperoten, og ballen smatt inn forbi Bernd Leno.

Arsenal holdt derimot unna. På overtid skulle derimot all tvil feies til side.

Det har ikke vært en lett sesong for Willian etter overgangen fra Chelsea, men med en utsøkt frisparkperle fikk brasilianeren endelig sitt første Premier League-mål for Arsenal; og hvilken scoring!

Johnstone ble litt for ivrig og trakk seg inn mot midten. Willian utnyttet dette og skrudde ballen godt opp i "keeperhjørnet" til sin venstre side.

Det sikret seieren for The Gunners, som også betyr at det matematisk sett er umulig for Sam Allardyces lag å holde seg i Premier League denne sesongen.

På sin side klatrer Arsenal opp på en 9. plass, fem poeng bak 6. plass Liverpool som også har én kamp til gode.