Ubeseirede Arsenal ruller videre

Av: Joakim Rødven 22.11.21

Katie McCabe og Vivianne Miedema forlenget Arsenals tapsløse rekke til åtte kamper.

Tottenham klarte å påføre Arsenal sitt første poengtap forrige helg da de holdt Jonas Eidevalls utvalgte til 1-1 i Nord-London. Før det hadde Arsenal vunnet seks av seks kamper så langt i FA Women's Super League.

Det var derfor en gjeng som var lysten på å slå tilbake med en seier da Manchester United ventet på Leigh Sports Village i Manchester søndag ettermiddag.

Etter to store sjanser mot målet til Maria Thorisdottir og co i 1. omgang, skulle det omsider løsne for Arsenal etter sidebyttet.

Fra venstresiden spilte Katie McCabe ballen inn til Vivianne Miedema, som hadde et hav av rom å boltre seg på foran målet til vertene.

United-sisteskansen hadde forvillet seg litt for langt ut til siden, og nederlandske Miedema plasserte dermed ballen trygt og godt inn i keepers høyre hjørne.

I underkant av ti minutter senere var rollene reversert da Miedema slo inn mot McCabe fra høyresiden. Denne gangen ble McCabe felt inne i feltet og Arsenal fikk helt korrekt tildelt et straffespark.

Straffen ville McCabe ta selv. Det var helt i orden, for 26-åringen skrudde ballen selvsikkert opp i sitt venstre hjørne.

Arsenal burde ha hatt en straffe til da en felling ble gjort PÅ 16-meterstreken senere i kampen, men dommer valgte å trekke ballen utenfor målfeltet og dermed frispark til The Gunners.

Miedema var bare centimetere fra å skru ballen inn i hjørnet, men kula smalt i treverket før den humpet over til et målspark.

Det var derimot bare av akademisk betydning. Arsenal cruiset inn til 2-0-seier, og ligger dermed fremdeles på topp i FAWSL med syv seier og én uavgjort - et poeng foran Chelsea.