Deadline Day: en inn og tre ut

Av: Joakim Rødven 01.09.21

Hektisk dag for Arsenal da overgangsvinduet stengte tirsdag kveld.

Det er alltid litt spenning og usikkerhet knyttet til overganger inn og ut på Deadline Day; den siste dagen av overgangsvinduet.

Som regel skjer det litt bevegelse på denne dagen og det gjorde det også for Arsenal i år.

Samtidig som én spiller ble signert i siste liten, mens tre spillere ble sendt på lån for å få mer spilletid.

Spilleren Arsenal rakk å hente var Bologna-spilleren Takehiro Tomiyasu. 22-åringen er en anvendelig spiller som kan både spille i midtforsvaret og på høyrebacken. 

Den japanske landslagsspilleren fikk i alt 63 kamper for Serie A-klubben før han i går kveld ble klar for Arsenal, en overgang som skal være verdt rundt £16 millioner.

TRE SPILLERE PÅ LÅN

Samtidig som Arsenal sikret seg underskriften til Tomiyasu, ble tre spillere sendt ut dørene på lån.

Denne signeringen tillot blant annet at Hector Bellerin ble sluppet på lån. 26-åringen har vært et fast inventar i en årrekke og har rukket å spille 239 kamper for Arsenal siden debuten hans i 2013. 

Denne sesongen skal han representere Real Betis i La Liga.

Sisteskansen Alex Runarsson har ikke helt fått det til i Arsenal etter overgangen fra Dijon i fjor, og får nå sjansen til å få mer spilletid i belgiske OH Leuven.

26-åringen noterte seg 6 kamper i Arsenal-trøyen forrige sesong, hovedsakelig i Europa League og i nasjonale cupturneringer.

Reiss Nelson var også en spiller man ikke så mye til forrige sesong. Nå får han muligheten til å vise seg frem i Eredivisie for Feyenoord. 

Nelson, nå 21 år, debuterte allerede som 17-åring for Arsenal og står hittil oppført med 48 kamper for klubben. Forhåpentligvis vil et låneopphold i Nederland gjøre susen på utviklingen hans.

Vi ønsker dermed Tomiyasu hjertelig velkommen til Arsenal, samtidig som vi ønsker både Bellerin, Runarsson og Nelson masse lykke med sesongen i sine respektive klubber.