CL-eventyret over for damene

Av: Joakim Rødven 01.04.22

Wolfsburg ble for sterke på Volkswagen Arena.

Etter 1-1 på Emirates stod Arsenal og Wolfsburg likt foran returoppgjøret i Tyskland. Begge lag jaktet en semifinalebillett mot Barcelona, men det var vertene på Volkswagen Arena som trakk det lengste strået.

Rett før ni minutter var spilt klarte ikke The Gunners å klarere et hjørnespark som ble skrudd innover fra vår venstreside. Det ble litt klabb og babb i feltet, før Jill Roord fikk pirket ballen over målstreken.

Flere scoringer ble det ikke i den 1. omgangen, selv om Wolfsburg var hissige frempå ved et par anledninger. Blant annet fikk Tabea Wassmuth satt ballen i mål syv minutter senere, men scoringen ble annullert for offside.

Arsenal, med vår egen Frida Maanum på banen, var mer med i oppgjøret i starten av den andre omgangen, men klarte ikke å sette vertene under nok press til å få den viktige utligningen.

Istedenfor ble det en ny nettkjenning for hjemmelaget, med god hjelp av Arsenals Leah Williamson. I et forsøk på å klarere et innlegg fra høyre tuppet 25-åringen ballen mellom beina på egen keeper; 2-0 til tyskerne.

Like etter scoringen kunne Arsenal ha redusert til 2-1 da et hjørnespark ble svært farlig, men to ganger traff damene treverket. Det var dessverre det nærmeste vi kom scoring.

Sammenlagt ble derfor resultatet 3-1 for de grønnkledde, og håpet om et nytt eventyr i Champions League stoppet i Wolfsburg.

Søndag får de muligheten til å komme seg opp på hesten igjen når de reiser til Midlands for å bryne seg på Leicester på King Power stadium.