Deilig sliteseier i London-derby

Av: Joakim Rødven 21.04.22

Det ble målrikt da Arsenal besøkte Stamford Bridge.

Med tre strake tap i sekken i forkant av London-derbyet mot Chelsea var det bare seier som vart godt nok for å henge med i kampen om en topp fire-plassering.

I fraværet av Alexandre Lacazette fikk Martin Ødegaard beholde kapteinsbindet, og under nordmannens styring fikk Arsenal en god start på lokaloppgjøret.

Chelsea yppet seg tidlig i kampen, men før 15 minutter var spilt fikk gjestene fra N5 en gavepakke av danske Andreas Christensen.

Forsvarsspilleren skulle spille hjemover, men misset fullstendig på pasningen. Den pasningen snappet Eddie Nketiah, som alene med Edouard Mendy iskaldt satte inn 1-0 for The Gunners.

Gleden ble derimot kortvarig, for fem minutter senere stod det 1-1 på måltavlen.

I etterkant av et høyt press av vertene fikk Timo Werner avslutte mot målet til Aaron Ramsdale. Avslutning så i utgangspunktet ufarlig ut, men etter å ha fått via ankelen til Granit Xhaka og forbi Rob Holding ble Arsenals sisteskanse satt helt ut av spill.

Halvveis ut i omgangen holdt det på å gå virkelig på tverke for Arsenal da de spilte på høy risiko i bakre rekker, men på spektakulært vis ble det en stor målsjanse for Arsenal ut av situasjonen.

Xhaka fikk spilt seg ut av forsvar, før ballen havnet hos Ødegaard som videresendte ballen til en offensiv Bukayo Saka på høyresiden. Vår norske landslagskaptein fikk tilbake ballen, som på perfekt vis kunne sette opp midtbanekollega Emile Smith Rowe.

Med en godt vektet avslutning fikk Smith Rowe plassert ballen kontrollert inn i lengste hjørne, like utenfor rekkevidden til Mendy. 2-1 til Arsenal etter et utsøkt angrep!

Dessverre ble gleden nok en gang kortvarig.

Fem minutter etter ledermålet rotet Arsenal det til i egne rekker istedenfor å klarere ballen. Chelsea snappet ballen og Mason Mount fikk legge inn i feltet. Der var Cesar Azpilicueta først og tuppet ballen inn til 2-2.

Etter en heseblesende halvtime roet det seg litt ned inn mot pause, og kampen var vidåpen de siste 45 minuttene.

Heldigvis var det også litt tur for Arsenal denne onsdagskvelden, for i det 57. spilleminuttet var det nok en gang rot i forsvarsrekkene til hjemmelaget.

De blåkledde klarte ikke å få klarert unna ballen og Nketiah fikk rappet til med en lang tå - og ballen humpet forbi Mendy.

Da var det bare å tette igjen bakover som gjaldt for Mikel Artetas utvalgte, noe også ballbesittelsen viste.

Mens Chelsea presset på for en utligning ble det derimot enda mer krøll i vertenes målfelt da Azpilicueta ble i overkant hardhendt med Saka. Spanjolen klarte ikke, uten å ta i bruk ulovlige metoder, å forhindre at Saka kom seg i målfarlig posisjon på et innlegg fra høyresiden.

Dommer Jon Moss så derfor ingen annen utvei enn å peke på straffemerket, som Saka ønsket å ta selv.

Den unge engelskmannen misset da England røk i EM-finalen i fjor, men denne gangen var han full av selvtillit. Mendy gikk feil vei og Saka satte ballen kontrollert inn i keepers venstre hjørne.

4-2 og takk for kaffen. Et viktig resultat for Arsenal, som har mistet verdifulle poeng i topp fire-kampen. Nå venter en ny tøff oppgave når vi tar imot Manchester United på lørdag.