Komfortabel seier i Dubai

Av: Joakim Rødven 09.12.22

Arsenal er i gang med oppkjøringen til 2. halvdel av sesongen.

Sammen med Liverpool, Lyon og AC Milan er Arsenal for tiden i Dubai for å delta i Dubai Super Cup som en del av oppladningen til juleprogrammet som starter etter VM-finalen.

Før avreise spilte Arsenal en treningskamp mot Watford bak lukkede dører, som Arsenal tapte 4-2 etter å ha byttet hele laget i pausen.

Mot franske Lyon torsdag ettermiddag var det derimot helt andre takter fra Mikel Artetas utvalgte.

Reiss Nelson fikk en god mulighet til å skyte Arsenal i ledelsen allerede etter knappe seks og et halvt minutt på klokka, men ballen suste i stolpen til Lyon-keeper Anthony Lopes.

Men scoring skulle det så absolutt bli. Et godt slått hjørnespark av kaptein Martin Ødegaard sørget for at Gabriel kunne stange inn 1-0 for Arsenal etter 18 spilte minutter.

Dette ble første gang tidligere Arsenal-spiller, og vikarkaptein, Alexandre Lacazette spilte mot sin gamle klubb.

Dessverre for franskmannen ble det på ingen måte en hyggelig kveld mot gamle kjente.

Rundt halvtimen spilt mistet spissen ballen like utenfor Arsenals 16-meter. Arsenal satte på turboen og litt ut av det blå fikk Fabio Vieira hele banehalvdelen til Lyon å springe i.

Idet portugiseren nærmet seg 16-meteren til Lyon sentret han uegoistisk inn til en ledig Eddie Nketiah, som iskaldt satte inn 2-0 for The Gunners.

Det tok dermed bare 14 sekunder fra ballen ble vunnet til ballen satt i nota!

Mer fra Vieira før pause: et lekkert kombinasjonsspill på høyresiden til Arsenal gjorde at midtbanespilleren fikk lade kanonen fra rundt 20 meters hold.

Med venstrefoten skrudde 22-åringen ballen kontant opp i det nærmeste hjørnet. Vakker scoring av nykommeren.

Over i andre omgang hadde Arsenal flere gode sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men både stolpene og sløseri sørget for at det "bare" ble med tre scoringer.

Som en del av opplegget med Dubai Super Cup skal alle kampene avsluttes med straffesparkkonkurranse, der vinneren får et ekstra poeng i sammendraget.

Foruten en god start for Arsenal der både Marquinhos og Matt Smith satte Arsenals to første straffer, vant Arsenal straffekonkurransen takket være en ugjennomtrengelig Karl Hein.

Hein reddet ikke mindre enn fire av fem straffer, blant annet en fra tidligere Arsenal-spiller Jeff Reine-Adelaide.

Ettersom også Arsenal misset på tre av fem straffer var det Rayan Cherki som tok den siste og avgjørende straffen, som var et horribelt panekaforsøk.

Dermed vant Arsenal både kampen og straffesparkkonkurransen. Det gir dem fire poeng inn mot kampen mot AC Milan på tirsdag.

Det laget som står med flest poeng etter to kamper, vinner cupen.