Av: Joakim Rødven 27.12.22

Frida Maanum og Arsenal knuste Zürich da de sikret 1.-plass CL-gruppen.

Arsenal må klare seg uten både Beth Mead og Vivianne Miedema i lang tid, ettersom kjæresteparet har begge skadet korsbåndet.

Heldigvis reiste de andre spillerne til Jonas Eidevall seg og tok ansvar da de reiste til Sveits tidligere denne uken for å spille siste gruppespillskamp i Champions League.

Med seier ville de sikre førsteplass i gruppe C, i sterk konkurranse med Lyon og Juventus.

Det var norske Frida Maanum særdeles interessert i å bidra til.

Bare 17 minutter og 48 sekunder var spilt da midtbanespilleren skrudde et vakkert frispark, fra like utenfor 16-metern, over muren og inn i det nærmeste hjørne.

Det la premissene for resten av kampen med gruppens tabelljumbo - for dette skulle bli målfest!

Caitlin Foord doblet ledelsen etter å ha lirket et innlegg videre inn i nettmaskene midtveis i 1. omgang, før Maanum la på til 3-0 smatt forbi forsvaret og vippet inn sin andre scoring for kvelden noen minutter senere.

På overtid av 1. omgang serverte Maanum en strøken pasning inn i feltet, hvor Stina Blackstenius fikk så mutters ålene å plassere inn 4-0 for the Gunners.

Da var det - i utgangspunktet - bare en transportetappe de siste 45 minuttene, men Arsenal var langt fra ferdig å ydmyke sveitserne.

Fem minutt etter sidebyttet sendte Maanum av av sted et prosjektil fra 18 meters hold som suste inn i korthjørnet. Den norske landslagsspilleren feiret tilbakeholdent, men gleden av å notere seg for sitt første hattrick i Arsenal-trøya sank nok inn etter hvert.

Også Blackstenius noterte seg for en kandidat til kampens scoring 2-3 minutter senere da hun, på nesten identisk vis som Maanums siste scoring, skrudde ballen iskaldt opp i korthjørnet fra andre siden av banen.

Dermed stod det plutselig 6-0 for Arsenal, bare ti minutter ut i 2. omgang.

Zürich fikk en redusering til 1-6 etter at Leah Williamson på uheldigvis sklei inne i eget felt og dro med seg en angriper i samme situasjon. Fra krittmerket var Fabienne Humm sikker og satte ballen kontant i mål.

Sveitserne feiret scoringen som om de hadde utlignet, men de kom raskt ned på jorden igjen. En grusom pasning hjemover, bare noen minutter senere, ble snappet opp av Caitlin Foord som tuppet inn 7-1 for gjestene fra Nord-London.

To minutter senere økte Kim Little ledelsen til 8-1 på straffespark, før innbytter Mana Iwabuchi fikk fastsette sluttresultatet til 9-1 7-8 minutter før full tid med en hard avslutning fra skrått hold.

Dermed sikret Arsenal seg tabelltopp i gruppen med stil, og kan se frem til å se hvem de møter i kvartfinalen i mars.