Målløst mot tabelljumboen

Av: Joakim Rødven 25.01.22

Etter en seiersløs januar, skulle vi slå tilbake mot tabelljumbo Burnley. De hadde derimot andre planer.

Januar måned ble en skuffende tid for de som har Arsenal tettest til brystet. Vi var nære å åpne året med et godt resultat mot serieleder Man City, men snublet i oppløpet.

I de tre påfølgende kampene ble Arsenal slått ut av to nasjonale cuper. Det uten å score et eneste mål selv.

Det var derfor høye forventninger til at Mikel Arteta og co skulle valse over Burnley, som ligger helt sist på tabellen - riktig nok med færre kamper spilt enn konkurrentene rundt seg.

Men tabelljumboen gjorde det eneste riktige når man er i en bunnstrid og møter et antatt bedre lag: de muret igjen.

Det var gjestene som fikk teste motstanderens keeper først, og Dwight McNeil måtte tvinge frem en kvalifisert redning av Aaron Ramsdale før 10 minutter var spilt på Emirates stadium.

Midtveis i omgangen kunne Martin Ødegaard ha sendt hjemmelaget i føringen etter et glimrende oppbyggende spill, men nordmannen satte ballen rett på Nick Pope som reddet med beina.

På tampen av omgangen hadde unge Bukayo Saka en god mulighet til å skru ballen inn i det lengste hjørnet etter å ha dratt seg inn fra høyrekanten. Ballen skrudde seg dessverre like utenfor Pope sin høyre stolpe.

Etter sidebyttet måtte Arsenal skru opp et hakk på gassen, men kvaliteten i den siste tredjedelen av banen fortsatte å utebli.

Sjansene manglet ikke i Nord-London, men ballen ville rett og slett ikke i mål. En god Pope var deler av årsaken til dette, men avslutningene var heller ikke av de beste fra Arsenals side.

Alexandre Lacazette hadde trolig den største sjansen til å avgjøre da han mottok et innlegg, en klassisk "45-grader", fra Emilie Smith-Rowe. Franskmannen skulle bare plassere ballen i mål, men i stedet humpet ballen på tvers av målet og ut til et femmeterspark.

Sluttspurten de siste 20-25 minuttene uteble fra The Gunners og kampen ebbet ut i en heller frustrerende 0-0-kamp.

Det var nok ikke den følelsen Arsenal ønsket å ta med seg inn i det som nå blir en 2,5 uker lang vinterpause. Det er lenge til 10. februar, når vi møter Wolves på Molineux.