Av: Joakim Rødven 02.05.22

Arsenal valset over Aston Villa. Gullhåpet lever fremdeles.

Det er veldig jevnt i toppen av FA Women's Super League, der Arsenal og Chelsea er de sterkeste kandidatene til årets ligagull.

Før søndagens kamp mellom Arsenal og Aston Villa ledet Chelsea, med to kamper mer spilt, serien med syv poeng. Alt presset var derfor på The Gunners, og de leverte varene så til de grader.

Ikke før det stod syv mål på tavla var Jonas Eidevalls utvalgte fornøyde med kvelden.

Veteranen Vivianne Miedema sørget for en forrykende start, etter at hun nettet to ganger før kampen var 13 minutter gammel.

2-0 stod seg også til pause, men i de siste 45 raknet det fullstendig for gjestene fra Birmingham.

Forsvarsspiller Rachel Corsie satte først ballen i eget mål tidlig i 2. omgang, før Bethany Mead og Carlotte Wubben-Moy øket ledelsen til 5-0. Fortsatt var kampen bare 66 minutter gammel.

Innbytter Stina Blackstenius hadde også bare være på banen i drøye 20 minutter før svensken satte inn 6-0 for The Gunners.

Også Frida Maanum fikk noen minutter spilletid på Meadow Park, men klarte ikke å tegne seg på scoringslisten denne gangen.

Men med Maanum på banen fastsatte Nikita Parris sluttresultatet for Arsenal til hele 7-0, som virkelig har hjulpet på målforskjellen.

Nå gjenstår det bare to kamper igjen av årets sesong Arsenal-damene, som må vinne mot Tottenham på onsdag for å kunne henge med i kampen om ligagull.

Chelsea har fire poengs forsprang, med én kamp mer spilt, så Arsenal må håpe på god hjelp fra Brighton i serieavslutningen neste helg. Laget fra sørkysten har derimot ikke vunnet en kamp siden 27. mars...