Ligagullet glapp i siste liten

Av: Joakim Rødven 10.05.22

Arsenal gjorde jobben selv, men fikk ikke hjelpen de trengte.

Forutsetningene foran sesongens siste serierunde var klinkende klar: alt annet enn Chelsea-seier over Manchester United kunne åpne døren for Arsenals ligagullsjanser.

Før runden lå erkerival Chelsea 1 poeng foran Arsenal og skulle The Gunners ta pokalen hjem til Emirates stadium i Jonas Eidevalls første sesong som Arsenal-manager måtte de helst vinne selv mot West Ham.

Mens det bølget frem og tilbake i Manchester, sto det så å si helt stille - resultatmessig - i Arsenals kamp.

Stemningen i Nord-London ble særdeles god da Martha Thomas sendte Manchester United i ledelsen etter bare 13 minutter. Gleden ble derimot kortvarig, for Erin Cuthbert utlignet fem minutter senere.

Mens det holdt seg målløst på Dagenham and Redbridge Stadium mellom West Ham og Arsenal i den første omgangen, skapte Ella Toone nok en gang god stemning i Nord-London da hun sendte de røde djevlene i føringen midtveis i 1. omgangen.

Til pause lå Arsenal midlertidig på 1. plass med 45 minutter igjen å spille av årets sesong, selv om Arsenal var målløse så langt. Dessverre er det mye som kan skje på 45 minutter.

Mens Arsenal nettet to ganger på bare seks minutter, etter scoringer av svenske Stina Blackstenius og australske Steph Catley trengte de bare hjelp fra Manchester til å beholde ligagullet.

Dessverre hadde Chelsea-spiller Sam Kerr og vår norske venn Guro Reiten andre planer. Etter å ha ligget under 2-1 til pause, snudde The Blues kampen til 4-2.

Det holdt seg også kampen ut og dessverre mistet Arsenal mesterskapet helt på målstreken.

Likevel en solid sesong av Arsenal som bare bare tapte én kamp i år. Med et par forsterkninger inn mot neste sesong kan dette virkelig bli et bra prosjekt.