Hardt straffet av effektivt Liverpool

Av: Joakim Rødven 17.03.22

Til tross for en god kamp, stod Arsenal tomhendte etter toppoppgjøret.

Arsenal har hatt en hel haug med utsatte kamper i vår, som har gjort at de sitter med skjebnen i egne hender i kampen om en topp fire-plassering.

Én av de tre kampene The Gunners hadde til gode var derimot mot titteljagende Liverpool, som på ingen som helst måte er noen enkel oppgave.

Allerede før to minutter var spilt fikk Virgil van Dijk en stor mulighet til. å stange gjestene fra Merseyside i ledelsen, da den tårnhøye nederlenderen stanget et hjørnespark mot mål. Aaron Ramsdale var fullt med på notene, og bokset ballen unna.

Det ble med bare et skremmeskudd, men det kunne Arsenal også gjøre. Litt over ti minutter senere fikk en frisk Gabriel Martinelli slått inn fra sin venstrekant. van Dijk og Alisson hadde litt kommunikasjonsutfordringer i å avklare situasjonen, men dessverre kom Andy Robertson til unnsetning i siste liten.

Begge lag hadde derfor fått testet nervene til hverandre, men foreløpig ingen scoringer.

Arsenal holdt et høyt tempo i den første omgangen og viste at de på ingen måte ønsket å være noen kasteball i dette oppgjøret. Scoringen satt derimot langt inne og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Like etter sidebyttet trodde Sadio Mané og Liverpool at de hadde fått en glimrende start på den 2. omgangen da senegaleseren satte ballen iskaldt i mål etter å ha blitt spilt perfekt gjennom Arsenals midtforsvar. Heldigvis ble scoringen, korrekt, annullert for en offside.

Det ga Arsenal et spark bak for å våkne opp etter pausen. En grusom hjemoverpasning av Thiago Alcantara ble snappet opp av en årvåken Alexandre Lacazette, som dessverre måtte snu hjemover for å holde keeper Alisson unna.

Franskmannen spilte dermed tilbake til Martin Ødegaard, som hadde en perfekt posisjon til å avslutte angrepet. Den norske landslagskapteinen ladet kanonen og klemte til, men en sterk høyrearm fra Alisson stoppet avslutningen og avverget samtidig faren for bortelaget.

En vanvittig stor mulighet som ble misbrukt av Arsenal.

Det skulle straffe seg knallhardt, for drøye tre minutter senere stod det 1-0 til gjestene – og da fikk Alcantara rettet opp sin egen feil.

En utsøkt pasning av den italiensk-fødte spansk-brasilianeren gikk hele veien gjennom forsvaret til Arsenal og nådde frem til "Arsenal-dødaren" Diego Jota.

Portugiseren satset alle kortene på Aaron Ramsdales korthjørne, og ballen smatt inn via hansken til den engelske sisteskansen. En svak involvering av Ramsdale, som ellers har vært bunnsolid denne sesongen.

Åtte minutter senere, etter bare seks minutter på banen, skulle innbytter Roberto Firmino gjøre seg gjeldende også.

Arsenal klarte ikke å klarere unna et hardt press fra bortelaget, og ballen havet etter hvert i beina til Robertson ute på venstresiden. Skotten fikk slått inn mot fremste stolpe, der Firmino flikket frekt inn 2-0 for bortelaget.

Da gikk mye av luften ut av Arsenal, som ikke maktet å presse frem en redusering.

Det nærmeste Arsenal kom en scoring var et godt skudd fra Martinelli to minutter før full tid, der brasilianeren forsøkte å skru ballen inn i lengste hjørne fra skrått hold. Dessverre gikk ballen en liten meter til side for Alissons venstre stolpe.

Etter fem seire på rad, stoppet derfor seiersrekken brått mot Jürgen Klopps menn. Lørdag håper vi å være tilbake på vinnersporet når vi gjester Villa Park.