Arsenal i Bodø: dette sier Arteta

Av: Joakim Rødven 13.10.22

Torsdag kveld gjester Arsenal Aspmyra. Dette sier Arsenal-manager Mikel Arteta før oppgjøret.

Etter å ha trent i London onsdag formiddag, satte Arsenal seg på flyet til Bodø på kvelden. Etter fremkomsten i Nordland stilte Arsenal-manager Mikel Arteta til pressekonferanse på Aspmyra. 

Dette sier spanjolen om oppgaven som venter dem torsdag kveld:

Spørsmål om kunstgressdekket vil påvirke laguttaket:

- Det vi tenker på er hvordan vi skal vinne kampen og det er alt. Vi må tenke på hvordan vi skal vinne hver tredje dag, i ulike forhold, ulike sammenhenger, ulikt vær, i ulike turneringer. Det er slik vi må tenke. Laguttaket vil være basert på hvordan vi tror vi skal vinne kampen.

Spørsmål om det er fare for skader:

- Det vet vi ikke. En spiller kan skade seg på kunstgress eller på trening. Vi må gjøre deg vi kan for å beksytte spillerne så mye vi kan, men til syvende og sist må vi mønstre et lag på 11 spillere på banen.

Spørsmål om hvorfor Gabriel Jesus ble hjemme i London:

- Vi følte at, med alt han har vært gjennom de siste ukene, var det best for ham å bli hjemme.

Spørsmål om Roma som tapte 6-1 her i fjor:

- Jeg tror jeg nevnte det før hjemmekampen at det Bodø og trenerapparatet har fått til de siste par årene er bemerkelsesverdig. Spesielt i Europa, for der har de skapt overskrifter. Resultatene de kan vise til viser hva de er gode for.

Spørsmål om Bodø-supporterne:

- De var veldig høylytte (i London) og lidenskapelige. Jeg har snakket med Martin (Ødegaard) om dette. Han nevnte at vi kan forvente oss en enorm atmosfære, så det blir bra. Det er jo derfor man reiser rundt i Europa også.

Spørsmål om de har fått trent på kunstgress:

- Nei.

Spørsmål om Martin Ødegaards merkelapp som stjerneskudd:

- Han kom i søkelyset veldig, veldig tidlig i karrieren. Det er nok derfor han har modnet så mye i ung alder. Han har vært med så lenge at vi glemmer hvor ung han er. Dette er derimot hans reise. Han har fått mye oppmerksomhet og håndtert dette på en positiv måte.

Spørsmål om hans rolle på Aspmyra:

- Han blir helt sikkert på banen på et eller annet tidspunkt. Forhåpentligvis får han en positiv opplevelse, for det er åpenbart et viktig øyeblikk for ham og han elsker å komme hjem til Norge. Vi vet hvor mye dette betyr for ham og det er en god mulighet for ham.

Spørsmål om banen og spilleforholdene kan bli et problem:

- Nei, selv ikke om det skulle blåse, regne eller snø. Det er ingen unnskyldning. Vårt fokus er å vinne kampene som kommer hver tredje dag.

Spørsmål om spill i Europa er til hjelp eller en hindring:

- Med tanke på å gi flere spilletid så har det helt klart hjulpet oss. Det har vært positivt siden det er noen spillere som ikke har fått spille så mye, spesielt de første par ukene. Det er vår jobb å håndtere dette, og så er det opp til spillerne å prestere og hjelpe oss å vinne kamper.

Spørsmål om Bodø/Glimt opp mot de andre lagene i gruppen:

- De er én av utfordrerne til å vinne gruppen når alle kampene er ferdigspilt. Vi får en tøff test på Aspmyra.

Spørsmål om hvor viktig det er å vinne gruppen:

- Hver kamp er viktig. Skulle vi få et godt resultat mot Bodø/Glimt så kan vi unngå å måtte spille to ekstra kamper etter gruppespillet (gruppetoer må spille én ekstra sluttspillrunde). Så vi ønsker å vinne gruppen.

Spørsmål om hvorfor noen spillere har blitt igjen hjemme:

- Noen spillere er skadet, så vi får se hvem som spiller.

Kilde: Arsenal.com