Arsenal rundspilte Lyon

Av: Joakim Rødven 20.10.22

Stor seier mot regjerende Champions League-mester.

Uten en skadet Ada Hegerberg på laget skulle Lyon virkelig slite mot Frida Maanum og Arsenal.

Den franske ligalederen vant Champions League mot Barcelona forrige sesong, men det var Arsenal som tok føringen på Groupama Stadium onsdag kveld.

Første scoring kom allerede etter 12 minutter og 50 sekunder da Kim Little spilte en flott pasning inn i feltet til Caitlin Foord, som fikk kastet frem en fot og bredsidet inn 1-0 for gjestene fra London.

Ledelsen ble doblet av vår egen Maanum sekundet før klokken viste 22 minutter i Frankrike. Etter at lagvenninne Stina Blackstenius hadde misset på en avslutning, plukket Maanum opp ballen.

Midtbanespilleren satte høyrefoten til og plasserte ballen hardt og kontant inn i det høyre hjørnet. 2-0!

Manuela Zinsberger hadde nylig holdt nullen i ni kamper på rad i Women's Super League, men mot Lyon måtte rekken gå tapt.

På et hjørnespark, midtveis i 1. omgang, ble ballen først headet i tverrliggeren. På returen fikk Melvine Malard stå helt alene foran mål, og satte enkelt inn redusering til 1-2 for hjemmelaget.

Like før pause sendte derimot Beth Mead Arsenal tilbake i en tomålsledelse da hun banket inn 3-1 på et frispark like utenfor 16-meteren til Lyon.

Et sjokkerende pauseresultat for de fremmøtte på stadion, men verre skulle det bli for vertene.

Etter en håpløs tversoverpasning av Wendie Renard fikk Foord tid og rom til å avslutte mot målet til Christiane Endler i Lyon-buret.

Australieren sendte i vei en kanon fra rundt 20 meter og ballen suste inn i det lengste hjørnet. Vakker scoring av 27-åringen!

Mead satte et verdig punktum to minutter senere da hun glapp gjennom midtforsvaret og hamret til like innenfor 16-meteren.

Angriperen, som ble rangert på 2. plass i denne ukens Ballon d'Or-kåring, fastsatte med det sluttresultatet til imponerende 5-1.

Dette ble dermed første gang Lyon noensinne har sluppet inn fem mål eller flere i Champions League, siden de ble Olympique Lyonnais i 2004.

Arsenals startoppstilling: Zinsberger, Wienroither, Wubben-Moy, Catley, McCabe, Little (C), Walti ('76), Maanum, Mead, Blackstenius ('79), Foord ('79)

Innbyttere: Marckese, Williams, Beattie, Maritz, Reid, Nobbs ('76), Miedema ('79), Iwabuchi, Hurtig ('79), Agyemang