Helgens serierunde utsettes

Av: Joakim Rødven 09.09.22

Britisk fotball har valgt å utsette helgens serierunde som følge av Dronning Elizabeth II sitt dødsfall torsdag kveld.

Det betyr blant annet at helgens Premier League-runde, der Arsenal skulle ha tatt imot Everton på Emirates stadium, ikke blir spilt som planlagt på søndag.

Premier League underbygger avgjørelsen med at de ønsker å hedre dronningens ekstraordinære liv og hennes bidrag for nasjonen i 70 år som regjerende monark.

Det er ennå ikke bestemt når kampene skal settes opp igjen, men det er noe Premier League kommer tilbake til så snart sørgetiden er over.

Denne utsettelsen gjelder også lagene i EFL (Championship, League One og League Two) i tillegg til damenes Super League som skulle sparkes i gang denne helgen.

Det betyr at Frida Maanum og Arsenals åpningskamp borte mot Manchester City ikke spilles på søndag. Hjemmekampen mot Brighton 16. september kan derfor bli lagets første kamp denne sesongen.

Andre idretter som helgens hesteløp, dag to av golfturneringen PGA Championship i London, cricketkampen mellom England og Sør-Afrika, sesongåpningen av Premiership Rugby og helgens fotballrunde i Nord-Irland har også valgt å utsette sine arrangement.