Av: Joakim Rødven 21.09.22

Kontroversiell kamp da Ajax fikk med seg uavgjort hjem til Nederland.

Andre, og siste, kvalifiseringsrunde til årets Champions League er godt i gang og for Arsenal sin del er Ajax siste hinder på veien til gruppespillet.

Det ble derimot ikke en enkel oppgave for The Gunners å ta seg forbi Ajax - fjorårets serietoer i Nederland.

Et bra press fra start hos gjestene ga resultater allerede etter rundt 16 minutters spill.

Småspill inne i Arsenals målfelt sørget for at Romee Leuchter fikk muligheten til å avslutte fra kort hold. Ballen satt sikkert forbi Arsenal-keeper Manuela Zinsberger.

Arsenal slo derimot kraftig tilbake. Et hjørnespark etter om lag 23 minutter ble stanget i tverrliggeren av Rafaelle Sousa, men på returen fikk Stina Blackstenius banket inn utligningen.

Resultatet stod seg til pause, men etter sidebyttet var det Arsenal som kom først ut av startblokkene.

Drøye ti minutter ut i den andre omgangen ble Mead felt innenfor Ajax sin målgård og kveldens dommer pekte på straffemerket.

Kaptein Kim Little var sikker fra 11-meteren og sendte Arsenal i ledelsen.

Selv om Arsenal var det førende laget, både på resultattavla og på banen, kom Ajax tilbake i kampen med et "scrappy goal" om lag syv minutter før full tid.

Arsenal trodde de hadde tatt ledelsen nok en gang da innbytter Katie McCabe fikk hamret ballen i mål etter å ha mottatt et langt oppspill fra frispark, men dommeren avvinket for offside. Det var nok ikke en riktig avgjørelse ettersom en Ajax-spiller hadde satt McCabe onside, men assistentdommeren vinket med flagget likevel.

Den avgjørende scoringen kom aldri, til tross for seks tilleggsminutter, og kampen endte skuffende 2-2.

Det betyr at Arsenal bør få med seg en seier når de reiser til Amsterdam neste uke for å spille returoppgjør. Blir det nok uavgjort må Arsenal gjennom ekstraomganger for å ta seg videre.

Kampen spilles onsdag 28. september, med avspark klokken 19:00 norsk tid.