Videre til gruppespillet i CL

Av: Joakim Rødven 30.09.22

Vivianne Miedema sikret CL-plassen etter viktig scoring mot Ajax.

Lagene var, til tross for en kontroversiell kamp, uadskillelige da Ajax fikk med seg 2-2 fra oppgjøret på Meadow Park for en uke siden.

Arsenal måtte derfor sikre seg et godt resultat for å ta seg videre til gruppespillet av høsten Champions League.

Gjestene fra Nord-London produserte en håndfull brukbare sjanser i den første omgangen, men i avslutningsøyeblikket manglet dessverre den avgjørende kvaliteten.

Til tross for stort sjansemessig overtak lyktes ikke Arsenal med å finne veien til mål før pause og lagene gikk målløse av banen etter de første 45 minuttene.

Heldigvis tok det ikke lange tiden etter sidebyttet før superspissen Vivianne Miedema skulle få hull på forsvaret til Ajax.

Etter å ha vunnet ballen tilbake etter et innkast, mottok Miedema ballen uten for 16-meteren til hjemmelaget. På hjemlige trakter satte nederlenderen fart, ladet kanonen og banket til med høyrefoten.

Ballen styrte seg inn på keepers høyre hjørne og snek seg inn ved stolperoten. Etterlengtet 1-0-scoring til Arsenal!

The Gunners fortsatte å male på for å få 2-0, og dermed drepe spenningen i kampen, men presisjonen foran mål uteble.

Det kunne fort ha straffet seg da Ajax var på tur fremover i det 70. spilleminutt. Et godt innlegg fra venstre var nære å bli pirket over streken av Nadine Noordam. Heldigvis for Arsenal humpet ballen utenfor stolpen til Manuela Zinsberger.

Trass mange skumle sjanser utover i kampen forble Miedemas scoring den eneste, som utover i kampen ble byttet ut for vår egen Frida Maanum.

Et mål var uansett nok til å ta seg videre og Arsenal kan nå se frem mot gruppespillet i Champions League, som starter uken 19-20. oktober.

Arsenals lag: Zinsberger - Wienroither, Williamson, Carvalho Souza (Wubben-Moy 39) - Catley, Foord, Little, Walti, McCabe - Miedema (Maanum 84), Blackstenius (Mead 67).

Ubenyttede reserver: Marckese, Beattie, Maritz, Nobbs, Iwabuchi, Williams, Hurtig