Kastet bort to poeng i London-derby

Av: Joakim Rødven 17.04.23

For andre kamp på rad mistet Arsenal en 2-0-ledelse.

På Anfield for en uke siden ble det en berg- og dalbane av en opplevelse for Arsenal, som først ledet 2-0 for å så slippe inn to mål utover i kampen.

Det ga et økt håp i den lyseblå delen av Manchester om å ta igjen ligalederen.

Ettersom Pep Guardiolas menn med Erling Braut Haaland i spissen hadde filleristet Leicester tidligere denne helgen, var det opp til Arsenal å opprettholde den stadig mindre luken ned til de regjerende ligamesterne.

Og det startet jo så bra på London stadium.

Allerede etter 6-7 minutter satte Gabriel Jesus ballen i mål, etter at han fikk stå mutters alene på bakerste stolpe og plassere inn et innlegg fra Ben White.

Martin Ødegaard, som var tredje sist på den første scoringen, tok selv ansvar noen få minutter senere.

Landslagskapteinen hadde funnet seg både tid og rom inne i feltet, og med en utsøkt venstrefot bredsidet han inn et innlegg på magisk vis.

2-0 til Arsenal før 10 minutter var spilt, og alt virket som at det skulle bli plankekjøring.

Men så begynte det å lugge.

Arsenal hadde ballen i cirka tre firedeler av den 1. omgangen, men en kontroversiell straffesituasjon rundt halvtimen spilt sørget for at West Ham fikk en livslinje inn i kampen.

Fra krittmerket var Said Benrahma sikker og satte inn redusering til 1-2.

Etter pause var det om å gjøre å beholde ro og konsentrasjon for å unngå nok et poengtap. Fem minutter inn i omgangen fikk Arsenal en gyllen mulighet til å spikre seieren da Michail Antonio strakk hånden ut fra kroppen og blokkerte en avslutning fra Gabriel Martinelli.

Det ble korrekt dømt straffespark og - ellers så sikre - Bukayo Saka tok ansvar.

Som i EM-finalen i 2021 misset den unge engelskmannen fra 11-meteren. Kaptein Ødegaard ga vingen et forkjent klapp på skulderen, men missen ble dessverre svært kostbar.

To minutter senere presset hjemmelaget hardt i etterkant av en dødball, og på lignende vis som Ødegaard 2-0-scoring bredsidet Jarred Bowen inn 2-2.

Et skikkelig spark i magen for Mikel Arteta og co.

Den desperate sluttspurten kom aldri fra Arsenal og hjemmelaget vært nærmere 3-2 enn Arsenal var å ta tilbake ledelsen.

Det endte dermed med poengdeling, og åpner opp døren for Manchester City enda litt mer.

Viktigheten av å vinne når de møtes til et internt oppgjør 26. april virker derfor desto viktigere.

Sikkerhetsmarginen er i ferd med å bli spist opp. Det er derfor ingen flere rom for feilskjær om det høythengende ligagullet skal returnere til Nord-London.

Det er syv kamper igjen å spille - syv matchballer som må tas vare på.