Av: Joakim Rødven 03.04.23

Manchester City tok tidlig ledelsen, men Arsenal snudde og vant toppkampen.

Det er uhyre jevnt i toppen av Women's Super League denne sesongen, hvor både Arsenal, Chelsea, Manchester United og Manchester City kniver om gullet.

Derfor var det svært viktig å ikke avgi poeng da de lyseblå fra Manchester kom på besøk til Meadow Park søndag ettermiddag.

Men det var gjestene som tok første stikk. Allerede etter fire minutter og 40 sekunder stanget Khadija Shaw inn et innlegg fra høyre til Chloe Kelly 1-0 for de lyseblå.

Bortelaget beholdt ledelsen helt til kampens 62. spilleminutt. Etter mye klabb og babb inne i gjestene målfelt fikk Frida Maanum akkurat nok tid og rom til å fyre av sted et skudd.

Ballen snirklet mellom både én og to City-spillere før ballen krysset mållinjen til 1-1.

Litt penere var det da Katie McCabe ladet venstrefoten på hjørnet av 16-meteren 12 minutter senere.

Et hjørnespark ble tatt kort og McCabe dro seg inn fra Arsenals høyreside.

Med en bestemt venstrefot hamret backen til, og ballen suste opp i det lengste hjørnet.

Rett og slett en vakker scoring - Arsenal i ledelsen!

De siste 16-17-minuttene holdt Arsenal stand på eget gress og rodde i land tre særdeles viktige poeng.

Arsenal henger derfor med i toppkampen, og siden Chelsea tapte mot nettopp Manchester City for en runde siden er det nå nesten dødt løp inn mot de siste 5-6 rundene av årets sesong.

For øyeblikket leder Manchester United med sine 41 poeng, ett poeng foran Chelsea og tre poeng foran Arsenal - begge med én kamp mindre spilt enn de røde djevlene.

Det blir derfor høyinteressant når Arsenal skal bryne seg på serielederen 22. april, som kan bli helt avgjørende i gullkampen.