Overtidsdramatikk på Villa Park

Av: Joakim Rødven 18.02.23

Det så ut til å gå mot nok et poengtap for Arsenal, men så løsnet det på overtid.

Tapet mot Man City i midtuken satte en støkk i de aller fleste Arsenal-tilhengerne. En seier på Villa Park kunne derimot snu en dårlig trend for The Gunners.

Med fire kamper på rad, tre av dem i ligaen, uten seier ville bare seier være godt nok for å ikke miste overtaket på utfordrerne Man City.

Men Arsenal fikk en værst tenkelig start i Birmingham.

Bare fem minutter ut i kampen slo Matty Cash en strålende rom i bakrom mot hurtige Ollie Watkins.

Villa-spissen tok med seg Gabriel på luftetur, før han iskaldt satte ballen kontant i Aaron Ramsdales venstre hjørne.

Gjestene fra Nord-London ristet, heldigvis, av seg skuffelsen rimelig kjapt.

Før femten minutter var spilt sørget Bukayo Saka for at Arsenal var tilbake i kampen, etter at angriperen hamret inn et knallhardt skudd i lengste hjørne.

Ben White hadde slått et nydelig innlegg fra høyresiden, som ellers så solid Tyrone Mings headet rett i beina på vår unge toppscorer.

Dermed 1-1, men kampen var så langt ifra ferdigscoret på Villa Park.

Idet kampuret viste 31 minutter fikk tidligere Liverpool-spiller Philippe Coutinho all tid og rom han trengte til å plassere inn 2-1 for The Villans.

Nok et hardt slag for Arsenal, som denne gangen ikke maktet å svare før pausesignalet gikk.

I garderoben var det nok alt annet enn en stolt Arsenal-manager som oppildnet laget til å gå ut i 100 for å snu kampen. Det skulle de jamen klare også.

Man måtte passere en times spill før utligningen skulle komme. Den ble signert av Oleksandr Zinchenko, som etter et kort hjørnespark ble servert av Martin Ødegaaard.

Ukraineren meiet til med venstrebeinet fra rundt 16-meterstreken og ballen suste inn i nettmaskene bak tidligere Arsenal-keeper Emiliano Martinez.

Da fikk bortelaget blod på tann, men den avgjørende scoringen satt vanvittig langt inne.

Vertene, med Martinez i spissen, virket mer opptatt av å hale ut tiden og bruke lengst mulig tid på å sette i gang fra utspill, noe argentineren ble belønnet med et gult kort for til slutt.

Ødegaard fikk en eventyrlig mulighet til å sende Arsenal i ledelsen med et snaut kvarter igjen på klokka, da han ble servert på blank hold av Saka.

Dessverre misset Arsenal-kapteinen og satte ballen overraskende utenfor målet til Martinez.

Kampen ebbet sakte og sikkert ut i poengdeling, men et par minutter på overtid tenkte nykommer Jorginho at det skader ikke å prøve seg på et langskudd.

Italieneren sendte i vei et knallhardt skudd mot målet til Martinez, men smalt i treverket. Før noen rakk å reagere spratt så ballen inn i hodet på sisteskansen, som da endte opp med å stange ballen inn i eget nett.

Jorginho ble frarøvet sitt første Arsenal-mål, men akkurat det betydde særdeles lite i dette øyeblikket.

Hele borteseksjonen, innbytterbenken og de 11 spillerne på banen, ikledd sine mørke bortetrøyer, feiret i en ren ekstase.

Langt inn i overtiden fikk Aston Villa et hjørnespark, som så ut til å bli det siste som skjedde i kampen. Dermed sendte Unai Emery opp Martinez for å prøve å skape overtall i boksen.

Det endte med katastrofe, for Arsenal snappet ballen og satte i gang en kontring.

Bare én forsvarer stod igjen, men han ble utspilt av innbytter Fabio Vieira, som spilte fri en annen innbytter: Gabriel Martinelli.

Brasilianeren fikk løpe hele banehalvdelen til de burgunderkledde, og satte ballen iskaldt i det tomme buret.

4-2 til The Gunners, som omsider fikk en sårt tiltrengt seier.

Det betyr at, før Man Citys kamp mot Nottingham Forest, at Arsenal fremdeles har til gode å holde de lyseblå på avstand med hengekampen til gode.

Den fordelen går snart ut, ettersom vi byr Everton opp til dans for den utsatte høstkampen onsdag 1. mars. Da har vi mye å revansjere fra tidligere i vinter.

Før den tid må vi også sørge for at vi tar med tre poeng hjem fra Midlands når Leicester står for tur.