Henter Trossard fra Brighton

Av: Joakim Rødven 20.01.23

Artetas første dypdykk i januarvinduet ble belgisk landslagsspiller.

Etter en kort tid med ubekreftete rykter, kunne Arsenal fredag kveld bekrefte at de hadde sikret seg underskriften til Brighton-spiller Leandro Trossard.

28-åringen har ikke figurert siden desember Brighton tapte 4-2 mot nettopp Arsenal i desember, og er nok overlykkelig over å få skrive et nytt kapittel i Nord-London.

Den belgiske landslagsspilleren har vært i god form, før han ble vraket, og har scoret syv mål på 16 kamper for The Seagulls denne sesongen.

– Vi har en klar plan og strategi for retningen vi går, og det har vært en stor laginnsats å få Leandro til klubben. Han er en spiller som vil gi oss høy kvalitet fremover. Jeg vet Mikel (Arteta) og trenerteamet er spente for å begynne å jobbe med ham, sier sportsdirektør Edu Gaspar til Arsenal.com.

Mikel Arteta tror den tidligere Brighton-spilleren vil passe fint inn i hans system.

– Han er en anvendelig spiller som har gode tekniske ferdigheter, intelligens og en hel del erfaring fra både Premier League og landslag. Leandro kommer til å forsterke troppen idet vi går inn mot andre halvdel av sesongen og vi ser frem til å begynne å jobbe med ham, sier Arsenal-manageren.

Angriperen tar over Nicolas Pepe sitt gamle nummer. Det betyr at nyervervelsen skal bære nummer 19 på ryggen denne våren.