Kom til kort mot Man Utd

Av: Joakim Rødven 24.07.23

Sesongoppkjøringens første tap ble et faktum mot Manchester United.

Etter at alt gikk på skinner mot MLS All-stars for noen dager siden, ble det en langt tøffere oppgave da Manchester United stod for tur natt til søndag.

Både United og Arsenal hadde hver sin store mulighet til å ta ledelsen tidlig i kampen, men henholdsvis Anthony og Gabriel Martinelli misset sine muligheter til å sende laget sitt i føringen.

Istedenfor var det et langskudd som skulle åpne målkontoen på MetLife stadium.

Etter å ha dratt seg inn fra høyresiden løsnet nybakte United-kaptein Bruno Fernandes til med venstrefoten. Ballen prosjekterte mot målet til Aaron Ramsdale og smatt under lanken til sisteskansen.

I form er kanskje dette en avslutning den engelske landslagskeeperen hadde avverget, men denne gangen lyktes det ikke for 25-åringen.

United tok derfor ledelsen før halvtimen var passert. Men United hadde mer å by på før pausesignalet gikk.

Etter et svakt klareringsforsøk misset Gabriel på en langball av Aaron Wan-Bissaka. Jadon Sancho luktet andreballen og satte på turboen bak et blottet Arsenal-forsvar.

Ingen maktet å ta igjen Sancho, som blåste ballen hardt inn i nærmeste hjørne fra rundt ti meters hold.

Det nærmeste Arsenal kom en redusering var da Eddie Nketiah lekkert ble spilt fri etter et smart tatt frispark av kaptein Martin Ødegaard. Dessverre manglet den siste presisjonen og spissen satte ballen like utenfor, fra hjørnet av femmeteren.

Dermed ble det tap 2-0 i ordinær tid, men som vanlig avsluttes treningskamper i USA med en straffesparkkonkurranse på tampen. 

Heller ikke der ble det mye å juble over for The Gunners.

På de fire første straffene, to til hvert av lagene, satte alle ballen i mål. Dette signert av Ødegaard og Leandro Trossard fra Arsenal og Casemiro og Liogo Dalot for United.

I runde tre satte svenske Victor Lindelöf Uniteds straffe, mens vår egen Fabio Vieira misset sin straffe etter å ha blåst ballen langt over mål.

Rashford og Jorginho satte hver av sine straffer, som betydde at veteranen Christian Eriksen kunne avgjøre det hele.

Dansken var sikker i sin sak; fintet ut keeper og satte ballen sikkert til venstre mens Ramsdale stod parat i midten av målet.

Dermed vant United 5-3 på straffer og påførte Arsenal sitt første tap denne sesongoppkjøringen.

Nå venter en ny tøff utfordring i Barcelona natt til torsdag, som som blir avslutningen på Arsenals USA-turné. 

Deretter venter Monaco på Emirates, i den årelange Emirates Cup, før Manchester City venter i Community Shield 6. august.

Arsenal 0

(str. 3)

Manchester United 2

(str. 5)
Fernandes (30)
Sancho (37)