CL-exit etter ekstraomganger

Av: Joakim Rødven 03.05.23

Sen scoring sendte Arsenal ut av Champions League i semifinalen.

Etter å ha hentet opp 0-2 til 2-2 borte mot Wolfsburg, kunne Arsenal sikre en finalebillett til årets Champions League-finale mot Barcelona med et godt resultat på et utsolgt Emirates stadium.

Det startet også forrykende for Jonas Eidevalls damer, etter at Stina Blackstenius sendte Arsenal i ledelsen etter bare 10 minutters spill.

Svensken jaktet en oppspill og klarte til slutt å krangle seg forbi både forsvarer og keeper, før hun satte kontrollert inn 1-0 for The Gunners.

Ledelsen ble dessverre ikke stående altfor lenge, for bare noen få minutter før pause utlignet Wolfsburg. Et langt slått frispark ble headet ut av 16-meteren, men ikke lenger enn i beina til Jill Roord som ventet i returrommet.

Nederlenderen dempet ballen i blåste den kontant i nettet, mot klubben hun spilte for mellom 2019-2021.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1, og hvem som helst kunne stikke av med seieren i løpet av de neste 45 minuttene.

Kampen ble snudd på hodet da Alexandra Popp stanget inn 2-1 på hjørnespark midtveis i 2. omgang, men Arsenal hadde heldigvis én scoring til i beina - eller rettere sagt hodet.

Et godt slått innlegg av Carlotte Wubben-Moy, fra høyresiden, skrudde seg perfekt inn i banen til Jennifer Beattie. Med et bestemt hodestøt stanget forsvareren inn 2-2 i Nord-London.

Med et kvarter igjen å spille var det nok tid til å finne et vinnermål, men det hele ebbet ut i ekstraomganger til slutt.

Ingen av lagene klarte å få ballen i mål i ekstraomgangene - helt til det stod igjen to minutter.

Wubben-Moy somlet litt for mye med ballen ute på høyrebacken og Jule Brand dro seg inn i feltet. På bakerste stolpe hadde Pauline Bremer funnet seg ledig rom, og fikk en enkel jobb med å plassere inn 3-2 for gjestene.

Det ble også kampens siste scoring, som med det endte Arsenal finalehåp. Særdeles bitter pille å svelge for Arsenal, som tross alt har gjort et svært godt mesterskap denne sesongen.

Nå handler alt om å forsøkte å vinne gjenværende kamper i Super League, i håp om at både Chelsea og Manchester United avgir poeng i gullakampen.