Sikret luke i gruppen

Av: Joakim Rødven 09.11.23

Sterk hjemmeseier mot Sevilla gir Arsenal et godt utgangspunkt før de to siste CL-kampene.

Foruten en smell mot Lens i andre gruppespillskamp, har returen til Champions League gått knirkefritt for Arsenal.

Onsdag startet andre halvdel av gruppespillet - uten at vi fikk se den norske duellen mellom Martin Ødegaard og Ørjan Håskjold Nyland.

Arsenal kunne derimot ha fått en fantastisk start på kampen uten sin norske kaptein, da Kai Havertz fikk en enorm mulighet til å stange inn en corner allerede etter 54 sekunder.

Tyskeren klarte utrolig nok ikke å synkronisere bein og hode, og headet ballen til side for mål fra tre meters hold.

På banen var heller ikke verken Eddie Nketiah eller Gabriel Jesus, som gjorde at Leandro Trossard ble foretrukket på topp. Det skulle vise seg å være et godt trekk.

Halvtimen spilt i Nord-London ble Bukayo Saka spilt fri på høyresiden av dagens kaptein Jorginho. 

På første berøring fikk Saka spilt ballen inn i feltet, hvor Trossard hadde løpt fra markeringen. Belgieren hadde derfor ingen problemer med å banke ballen i mål fra 6-7 meters hold - rett foran mål.

Velsmurt angrepsspill av Arsenal og 1-0.

Ledelsen tok Arsenal med seg inn i garderoben etter halvspilt kamp, men som man vet er 1-0 en farlig ledelse. 

Heldigvis skulle pulsen senkes noe midtveis inn i 2. omgang.

Fra et innkast lavt på egen banehalvdel fikk Gabriel Martinelli dratt seg inn i banen. Fra midtstreken fikk brasilianeren sendt Saka på løpetur, som akkurat hadde holdt seg innenfor offsidelinjen til Sevilla.

Etter å ha fintet ut Adria Pedrosa som siste forsvarer, la Saka ballen til rette på godfoten og skrudde ballen iskaldt inn i keepers høyre hjørne. 

Gjestene fra Spania fikk testet David Raya i Arsenal-buret et par ganger på tampen, men bortelaget klarte ikke å trenge seg inn i nettmaskene på N5 i Nord-London.

Det sikret en ny sterk, seier mot Europa League-spesialisten - som bør plukke poeng i de gjenstående kampene om de skal klare å ta seg videre til enten Europa League eller Champions League til våren. Per nå ligger de på bunnen av gruppen og avstanden opp til Lens og PSV står nå på tre poeng.

For Arsenal sin del topper vi nå gruppen med fire poengs margin ned til andreplassen. Blir det seier mot Lens om tre uker er Arsenal sikret både tabelltopp og kvalifisering til utslagsrundene.

Arsenal 2

Trossard (29)
Saka (63)

Sevilla FC 0