Støtter Artetas dommerkritikk

Av: Joakim Rødven 06.11.23

Arsenal FC sendte søndag ut en pressemelding hvor de erklærte sin støtte til manageren.

I intervjuene etter 1-0-tapet mot Newcastle var det illsint Arsenal-manager som møtte pressen.

Flere ganger uttrykket han at han var flau på dommernes vegne at Newcastles vinnermål ble godkjent, til tross for at hele tre situasjoner ble sjekket av VAR i foranledningen til scoringen.

- Vi må snakke om resultatet fordi vi snakke om hvordan disse målene får stå. Det er utrolig. Jeg er flau. Men jeg må nå være den som skal forsvare klubben og be om hjelp, for det er en skam at dette målet har blitt godkjent. Det er en forferdelig skam, poengterte Arteta etter kampen.

- Jeg har vært mer enn 20 år i dette landet og dette er langt ifra nivået (på dømmingen) man forventer av den beste ligaen i verden. Jeg beklager, tordnet spanjolen videre.

Dagen etter utblåsningen kom Arsenal FC med en pressemelding, hvor de presiserer at de står fullt og helt bak sin manager.

- Arsenal Football Club støtter fullhjertelig Mikel Artetas post-match-intervju etter enda mer uakseptabel dømming og VAR-feil lørdag kveld. Premier League er den beste ligaen i verden med de beste spillerne, trenerne og supporterne, som alle fortjener bedre, heter det i pressemeldinger. 

Videre formidler klubben:

- PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) bør umiddelbart ta en titt på standarden på dømmingen og fokusere på handlinger som tar oss videre fra analyser i etterkant, forsøkte forklaringer og unnskyldninger. Vi støtter de pågående forsøkene fra sjefssommer Howard Webb og jobber gjerne sammen for å oppnå verdensklassedømming som denne ligaen fortjener.

Klubben la også vekt på at de ville anerkjenne den enorme innsatsen som både spillere og tilreisende fans på St James' Park la ned i kampen.