Endelig kom en seier

Av: Joakim Rødven 15.10.23

Så så lenge mørkt ut, men på overtid sikret Arsenal alle poengene på eget gress.

Det har lugget voldsomt for Arsenals damelag så langt denne sesongen.

Etter å ha tatt seg forbi Linköping i første hinder i CL-kvalifiseringen, røk de mot Paris FC i siste runde før playoffen.

Deretter har det blitt et overraskende tap, hjemme, mot Liverpool og et uavgjortresultat mot Manchester United.

Det så også lenge mørkt ut mot Aston Villa, etter at Maz Pacheco stanget inn 1-0 for gjestene fra Birmingham midtveis i 1. omgang.

Scoringen var den eneste de fremmøtte på Emirates stadium så i løpet av de ordinære spilleminuttene, men med 12 tilleggsminutter var det fremdeles mye som kunne skje i overtiden.

Og dramatikk skulle det virkelig bli også.

Et minutt og åtte sekunder på overtid tråklet Arsenal seg gjennom på venstresiden, og fra vingbacken kom Katie McCabe på et sugende løp.

Iren banket til med venstrefoten fra hjørnet av femmeteren og ballen suste som et prosjektil opp i nettaket. 

Arsenal var med det tilbake på "even ground", men de var sultne på mer. 

Innbytter Beth Mead, som fikk komme innpå to minutter før ordinær tid, spilte ballen videre inn i feltet etter å ha mottatt ballen selv fra forsvarer Carlotte Wubben-Moy.

Med pasningen fant Mead nykommer Alessia Russo som klemte til med venstrefoten.

Siden hun skled i avslutningsøyeblikket ble nok ikke skuddet helt som den tidligere Manchester United-angriperen hadde tenkt, men ballen sneik seg likevel forbi Daphne van Domselaar i Villa-buret. 

Med 93:53 på kampuret hadde Arsenal altså snudd kampen til sin fordel, og klarte heldigvis å holde unna de siste tilleggsminuttene.

Det sikret årets første seier i Super League for Jonas Eidevall og co. Heldigvis har alle lag avgitt poeng innledningsvis, så det er "bare" tre poeng opp til toppen.

Forhåpentligvis var dette energitilskuddet Arsenal trengte for å komme ordentlig i gang med sesongen, for uten Champions League-fotball de kommende månedene er ligaen utelukkende det viktigste å tenke på fremover.

Da må de velte Chelsea ned fra tronen, som har vunnet ligaen seks av de sju siste sesongene.

Utenom Chelsea er det bare Arsenal som har vunnet Super League etter at de la om til høst-vår-formatet de spiller nå, som ble innført sommeren 2017.

Forhåpentligvis er 2023/24 året Arsenal tar tilbake tabelltoppen.