Nelson-scoring sikret avansement

Av: Joakim Rødven 28.09.23

Arsenal tok seg videre i ligacupen etter tidlig scoring.

Mikel Arteta gjorde flere bytter i laget etter kampen mot Tottenham i helgen, blant annet at unggutten Charles Kwame Sagoe Junior fikk sin debut for Arsenal.

Arsenal har tidvis slitt med å komme skikkelig i gang fra startblokka, men mot Brentford i ligacupen onsdag kveld gikk alt som smurt.

En stygg feilpasning i hjemmelagets forsvar allerede før syv minutter var spilt gjorde at Eddie Nketiah plutselig fikk ballen i farlig område foran målet til vertene.

Spissen var uselvisk og valgte å sendte ballen inn i feltet istedenfor å prøve selv. Pasningen var i utgangspunktet upresis, men Nathan Collins bommet på blokkeringen og ballen havnet i beina på Reiss Nelson.

Nelson takket og bukket for gavepakken, og plasserte ballen iskaldt i keepers venstre hjørne. 

Emile Smith-Rowe kunne ha doblet ledelsen etter at Arsenal regelrett spilte ut Brentford på eget gress. Idet Arsenals nummer 10 fikk avslutte fikk han derimot ikke nok dreis på ballen. Mark Flekken stod parat og fikk avverget med en benparade.

Det nærmeste Kristoffer Ajer og co kom en utligning var et stolpetreff av Yoane Wissa i 2. omgang. Etter et langt innkast fra høyresiden sleit Arsenal med å få klarert. Ballen havnet til slutt hos Wissa, som klemte til. Aaron Ramsdale fikk en lang finger på ballen og geleidet den videre i stolpen før den spratt ut igjen. Solid redning av sisteskansen!

Dermed ble det bare den ene scoringen i kampen og Arsenal er klare for 4. runde.

Det vet vi allerede blir West Ham og kampen skal spilles på London Stadium. Kampen blir spilt i løpet av uken som starter 30. oktober, altså etter kampen vår mot Sheffield United.

Brentford 0


Arsenal 1

Nelson (7)