Målløst på Etihad

Av: Joakim Rødven 02.04.24

Ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene i toppkampen.

Før oppgjøret ble det omtalt som en mulig seriefinale, men verken Arsenal eller Manchester City klarte å knekke koden på hverandre i Manchester.

Kampens eneste virkelig store sjanse kom etter noen minutters spill da Nathan Aké fikk heade rett på David Raya etter et hjørnespark.

Ellers var det få store 100-prosentsjanser til noen av lagene.

Begge lag klarte å komme til avslutningsposisjoner, men kvaliteten på den siste tredjedelen var ikke presis nok for verken Mikel Artetas eller Pep Guardiolas utvalgte.

Det var i all hovedsak hjemmelaget som hadde ballen mest på Etihad stadium, men de lyseblå klarte aldri å skape de helt store øyeblikkene foran målet til The Gunners.

Dermed ebbet det hele ut i en målløs affære, som betyr at Liverpool kunne spasere forbi og opp på tabelltopp. Rødtrøyene lå under mot Brighton, men klarte å snu kampen i deres favør til slutt.

Nettopp Brighton skal Arsenal måle krefter mot til helgen, som blir siste test før de skal opp mot Bayern München i første av to kvartfinaler i Champions League.

Men før turen går til Brighton skal Arsenal ta imot Luton på Emirates stadium. Der blir det viktig å unngå et bananskall for å henge med i teten.

Manchester City 0


Arsenal 0